Otthon is elkészítheted saját kínai édes-savanyú mártásodat, ízlésed és az alábbi recept szerint:
1,5 kg hagymát nagy kockára vágunk és zsírban kicsit megdinszteljük. Hozzáadunk:
Elkezdjük főzni, majd sorban hozzáadjuk a következő zöldségeket, lehetőleg vékony csíkokra - jukienne-re vágva:
Ezeket egyszer összerottyantjuk, majd hozzáadjuk a kevesebb főzést igénylő többi hozzávalót:
Az egészet, folyamatosan kis lángon főzzük, ízlelgetjük, s ami hiányzik még pótoljuk. Legvégül kerül bele 1 kg kápia paprika julienne-re vágva. Egy utolsót forraljuk, majd étkezési keményítővel besűrítjük. Forrón steril üvegekbe szedtem, steril tetővel lezártam. Főzőautomatában 100 fokon 40 perc főzéssel befejezzük. Ebből a mennyiségből 19 üveggel készül (370 ml).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.