Mákpuding az egészségért

Mákpuding az egészségért

immunrendszer
PUBLIKÁLÁS: 2020. augusztus 31. 17:35
Hogy mi mindenre ró a mákpuding? A mák kész élettani kincsesbánya: teli van aminosavval, jóféle zsírsavval, foszforral, kalciummal, káliummal, magnéziummal és vassal.

Hogy mi mindenre ró a mákpuding? A mák kész élettani kincsesbánya: teli van aminosavval, jóféle zsírsavval, foszforral, kalciummal, káliummal, magnéziummal és vassal.

Erősíti az idegeket, csontritkulás ellen kiváló, a haj és a bőr is sokkal szebb lesz tőle, csökkenti a magas vérnyomást, normalizálja a koleszterin szintet, segíti a sebgyógyulást, növeli a szellemi teljesítőképességet, erősíti az immunrendszert...pudingként elkészítve is, ami kész szerencse, mert a mákpuding maga a tökély. Kóstolja meg!

A mákpuding elkészítése

mákpuding

Hozzávalók:

  • 5 tojás fehérje
  • 8 dkg porcukor
  • 3 dkg gríz
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg darált mák
  • fél kávéskanálnyifahéj
  • csipetnyi őrölt szegfűszeg

Elkészítése:

A habbá vert tojásfehérjékhez óvatosan adjuk hozzá a többi összetevőt, azután a pudingformát kenjük ki vajjal és lisztezzük meg picit, majd öntsük bele a tésztát. Forró vízzel félig töltött fazékban, fedővel lefedve főzzük jó háromnegyed órán keresztül, azután a mákpuding melegen vagy hidegen is fogyasztható.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.