Egészségünk megőrzése, immunrendszerünk támogatása kiemelkedően fontos, hiszen a változékony idő, a minket körülvevő stressz és rohanás, a szellemi és fizikai igénybevétel, valamint az egyoldalú táplálkozás mind harcot vívnak szervezetünkkel, megnehezítik annak optimális működését, különösen az őszi, illetve téli hónapokban. Sőt, nemcsak általános egészségi állapotunk megőrzése fontos, hanem az egyes létfontosságú szervek, mint a szív folyamatos “karbantartása” is. Szerencsére létezik egy különleges, multifunkcionális hatóanyag, a resveratrol, amely természetes módon óvja szervezetünket éstámogathatja szívünk egészségétaz év minden napján!
A resveratrol, egy olyan, a Q10-hez hasonló, különleges hatóanyag, amely kifejezetten hatékony az immunrendszer stimulálásában. A resveratrol egy, a növényekben előforduló vegyület, amely leginkább a gyümölcsök héjában, termésében, elsősorban a vörös szőlőben, a vörösborban, a szőlőmagban, illetve a mogyoróban található meg. A növényfélék az őket érő környezeti hatásokra, sérülésekre adott válaszként termelik ezt a vegyületet, a növény immunrendszerének részét képezi.
„A tudósokat 90-es évek eleje óta foglalkoztatja a resveratrolnak az egészségre gyakorolt hatása, amikor is első alkalommal mutatták ki jelenlétét a vörösborban, arra engedve következtetni, hogy ez az egyedülálló hatóanyag segíthet megmagyarázni a „Francia paradoxon” néven elhíresült jelenséget. A megfigyelések szerint ugyanis a francia népesség körében sokkal ritkábbak a szív- és érrendszeri megbetegedések, mint más hasonlóan kalóriadús ételeket fogyasztó országok lakói között. Kutatások azt is kiderítették, hogy a resveratrol egy nagyon erős antioxidáns, mely öregedésgátló, gombaölő és gyulladáscsökkentő hatással is bír, sőt, az általános egészségi állapotra is különösen pozitív hatással van. A közelmúltban végzett vizsgálatok pedig előrevetítik, hogy a resveratrol képes lehet gátolni a rák kialakulását, valamint növelheti a sejtek élettartamát”- árulta el a szakértő.
„A világonelsőként a Pécsi Tudományegyemkutatócsoportja,végzetthumán klinikai kutatást, melynek eredményeképpen sikerült feltárni a vörösbornak a szívre és érrendszerre gyakorolt kedvező hatását. A vizsgálat megállapította, hogy a piros szőlő héjában található transz-rezveratrol elnevezésű polifenol gátolja a DNS körüli fehérjék károsodását.Már korábbi orvosbiológiai kutatások is bizonyították, hogy a szív és érrendszeri betegségek alapjait gyulladásos folyamatok és az oxidatív stressz okozza. A különböző antioxidánsok bevitele azonban lassíthatja az erek károsodását javítva a szénhidrát-anyagcserét, így segíthet többek között az infarktus megelőzésében, valamint a szív további károsodásának akadályozásában. Az eredmények szerint tehát 5 milligrammrezveratrolnapi bevitelével, vagyis 2-3 deciliter vörösborral biztosítható a szervezet számára szükséges jótékony mennyiség, amelynek segítségével jelentős mértékben javíthatunk az életminőségünkön, valamint megelőzhetünk számos komoly szívproblémát. Azonban a kutató szerint célszerű lenneehheza polifenolhoz alkohol nélkül hozzájutni, és a szőlő héjából nyerthatóanyagot például táplálék-kiegészítőként fogyasztani. Szerencsére ma már ilyen, bárki által fogyasztható formában is megtalálható, hiszen létezik olyan étrendkiegészítő tabletta, amely szájban oldódvabiztosítjaa hatóanyaglehető leghatékonyabbcélba juttatását,mivela máj bontóenzimjeit megkerülve jut a véráramba. Így minden egyéb kísérő anyag nélkül, tisztán fogyasztható a jótékonyhatóanyag. A legújabb vizsgálati eredmények alapján aresveratrolpedig nem csak a szív- és érrendszerrevan pozitívhatással, hanem komoly szerepetjátszhata cukorbetegség megelőzésében is” - tudhatjuk meg Dr. Kroó Sándor az Ezmelts vitaminok szakértőjétől.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.