A lávaköves grillezés előnyeként tartják számon, hogy úgy készíthetünk ízletes és emellett egészséges grillvacsorát, hogy elkerülhetjük az ételek lánggal való közvetlen érintkezését és így megakadályozhatjuk a hagyományos grillezés során fellépő rákkeltő anyagok keletkezése.
1. A lávakövet először fel kell forrósítanunk, erre számoljunk minimum 10-15 percet. A melegítés történhet elektromos-, gáz- vagy hagyományos grillen, kandallóban, tűzhelyen, elektromos- vagy gáztűzhelyen (hőálló rács használatával), esetleg sütőben. Leggyakoribb természetesen a lávaköves gázüzemű grillek, ahol a lávakövek közvetítik a hőt az égőfejektől a nyersanyagoknak.
A lávakő alatt közvetlen fatüzelés is alkalmazható, ezzel megtakarítható a hagyományos grillezés során használt faszén vagy brikett is.
A lávakövek pórusai felszívják a lecsöpögő zsiradékot és ezzel megakadályozzák a nem kívánt égést és a káros anyagok keletkezését.
2. A forró lávakőre ezután szilikonecset segítségével kenjünk fel pár csepp olajat (lehetőleg olívaolajat) és ezután hozzáfoghatunk a grillezéshez.
Ha gyakran grillezünk, szükség lehet a lávakő cseréjére vagy tisztítására is. A lávakő tisztítása egy szezon végén nem túl kellemes elfoglaltság, de ha használat után, még melegen eltávolítjuk a vájatokból az odaégett fűszer- és húsmaradékot egy rozsdamentes vakaró segítségével, akkor nem olyan vészes mulatság.Ezután elég csak egy papírtörlővel letörölni vagy hagyni megszáradni. Ha kihűlt a készülékünk, a grillezőlap lemosható rozsdamentes acélgyapottal, vagy a műszaki leírásban ajánlott egyéb módszerekkel. A lávakő esetleg mosogatógépben is tisztítható, de kizárólag mosogatószer használata nélkül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.