Készítsünk töltött tojást Húsvétra!

desszert
PUBLIKÁLÁS: 2020. április 12. 13:33
Otthon telik idén a Húsvét. Ezért szeretnénk bemutatni néhány édes és finomságot, ami kiváló desszert lehet az ünnepi alkalomra. Ez a recept már nem is lehetne egyszerűbb. Mascarpone krémmel töltött csokoládé húsvéti tojások.

Otthon telik idén a Húsvét. Ezért szeretnénk bemutatni néhány édes és finomságot, ami kiváló desszert lehet az ünnepi alkalomra. Ez a recept már nem is lehetne egyszerűbb. Mascarpone krémmel töltött csokoládé húsvéti tojások.

Nem kell hozzá sütés, és pár perc alatt elkészíthető. Ezeknek az aranyos húsvéti tojásoknak a "sárgáját" baracklekvárral, vagy barackdzsemmel készítjük. Imádnivalóak, és az ízük is jobb, mint egy sima csokitojásnak! Lássuk, hogyan lehet elkészíteni őket!

Hozzávalók:

  • 6-8 üreges csokitojás
  • 150g mascarpone
  • 30g (kb 1/4 csésze) porcukor
  • 1/2 teáskanál citromlé
  • 1/2 teáskanál tiszta vanília kivonat
  • 125ml (1/2 csésze) tejszín
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 1 evőkanál (kb 15g) sótlan vaj
  • A baracklekvárt cserélhetjük körülbelül 2 teáskanál frissen facsart narancsra, mandarin juice-ra, vagy mangóra.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.