Mentesen étkezők gasztrofesztiválja: jön a MentesFeszt

Mentesen étkezők gasztrofesztiválja: jön a MentesFeszt

laktóz
PUBLIKÁLÁS: 2020. február 26. 11:36
Február 29. és március 1. között abűntudat nélkül fogyasztható egészséges fogásoké a főszerep a MentesFeszten, azELTE Lágymányosi Campus Északi Tömbjében. A mentesen étkezők gasztrofesztiválján több tucat kiállítóval, kóstolókkal, ételkülönlegességekkel és izgalmas előadásokkal várják az érdeklőket. Minden megvásárolt belépőjeggyel az UNICEF-et és azSOS Gyermekfalvakat is támogatják.

Február 29. és március 1. között abűntudat nélkül fogyasztható egészséges fogásoké a főszerep a MentesFeszten, azELTE Lágymányosi Campus Északi Tömbjében. A mentesen étkezők gasztrofesztiválján több tucat kiállítóval, kóstolókkal, ételkülönlegességekkel és izgalmas előadásokkal várják az érdeklőket. Minden megvásárolt belépőjeggyel az UNICEF-et és azSOS Gyermekfalvakat is támogatják.

Már tavaly is óriási érdeklődés övezte, nem csoda, hogy idén is megrendezésre kerül aMentesFeszt, ahol február 29 – március 1. közt egy könnyed, színes, de egyben szakmai rendezvényen találkozhatunk a magyar „mentes” irányzatok legnépszerűbb szereplőivel.

Akár valamilyen ételérzékenység nehezíti a napjainkat, akár diétázunk, vagy „csak” igyekszünk egészségesen élni,aMentesFesztlehetőséget ad, hogy bárki összeállítsa a számára ideális étrendet.Itt ugyanis minden, a területhez kapcsolódó fontos magyar márka, üzlet és vendéglátóhely képviselteti magát.

A Fesztiválnak az ELTE Lágymányosi Campus Északi Tömbje ad otthont, ahol két szinten, több mint 1200 négyzetméteren lesz lehetőségünk nézelődni, kóstolgatni és piacozni.A gasztrorészen kipróbálhatjuk amentesgoffrit, lángost és a vegatempehBurgert. Valamint erre az eseményre készült Indonéz desszert (bubur kacang hicau és lupis) különlegességeket.

Mosolyka vegán konyhája

A szervezők izgalmas előadásokkal várnak mindenkit, aki szeretne tanulni, informálódni és képbe kerülni az egészséges gasztrotrendekkel.

AMentesFesztvendége lesz többek közt Mosolyka is, aki itt mutatja be először élőben a Mosolyka Flow Vegán főzési tudományát.Ezen kívül szó lesz még a bolygó egyik legfenntarthatóbb fehérjeforrásáról, a tücsöklisztről, aminek a neve tényleg a szárnyas rovarokból készült őrleményt takarja! Arról is többet tudhatunk meg, milyen élettani hatásokkal bír a vegetáriánus étrend a sportolókra nézve. A tejérzékenyeknek jó hír, hogy megismerkedhetünk a totuval (nem tofuval!), ami kiválóan alkalmazható a túró helyettesítésére. Bemutatkozik az alakor, mint ősmagyar superfood, illetve azimmungomba is.

Lesz még játszóház, gyerekfelügyelet, indonéz főzőshow, indonéz táncosok, zenészek és handpan zenei előadások is - így garantált, hogy a programokból mindenki talál kedvére valót, és új ismereteket is hazavihet magával.

AMentesés a Gasztroblogger Fesztivál együttműködéseként a két fesztivál egy helyen és egy időben kerül megrendezésre.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.