Az Entis nevű finn start-up cég új, zúzott tücskökből és borsófehérjéből készített fehérjeport hozott forgalomba.
Nőtt a választék azok számára, akiknek a fehérjepor az első számú kiegészítő, amikor izomtömeg-növelésről van szó. A táplálék-kiegészítők világa új proteinforrással egészült ki a Protein Power névre keresztelt, zúzott rovarok és borsófehérje hozzáadásával megfűszerezett fehérjekészítmény révén – írja aMirror.
Noha a rovarok elfogyasztásának gondolata sokaknak felforgatja a gyomrát, az Entis állítása szerint a fehérjepornak kellemes diós íze van.
„Azért döntöttünk úgy, hogy rovart adunk termékeinkhez, mert a tücskök kiváló tápanyagforrást jelentenek, és fenntartható alternatívát biztosítanak a környezet szempontjából is” – fejtették ki.
Az Entis szerint a szárított tücskök akár 70 százalékkal több kalciumot tartalmaznak, mint a tej, több vasat biztosítanak, mint a spenót, és mind a kilenc esszenciális aminosav kinyerhető belőlük.
Mindeközben az Entis azt állítja, a rovartermesztésről kimutatták, hogy 98 százalékkal kevesebb üvegházhatású gázt termel a hagyományos állattenyésztésnél.
A fehérjepor már kapható, és valamivel drágább, mint a szokásos fehérjeporok – 510 grammonként körülbelül 20 euróba (6700 forint) kerül.
Nem ez az első alkalom, hogy egy ambiciózus start-up cég megkísérli az ehető rovarok forgalmazását. Az Entis kemény versennyel szembesül az Eat Grubtól, melynek elszánt küldetése, hogy a rovarokat a nyugati élelmezési kultúra szerves részévé tegye.
Az Eat Grub rovarok felhasználásával készült ételek sorozatát állította elő, beleértve a tücsökfehérjeport, valamint az ehető lisztkukacokat és szöcskéket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.