A fügekaktusz más néven nopal Mexikóban honos, amely gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, élelmi rostokban. 17 fajta aminosavat tartalmaz, melyből 8 létfontosságú!
Újabban egyre-másra bukkannak fel a világ minden pontján az újabb „csodanövények", melyek persze nem rendelkeznek semmivel sem nagyobb csodával, mint a természet minden egyes porcikája. A tudományba süllyedt ember azonban újra felfedezi, és mivel tudományosan képes analizálni az összetevőket, klinikailag képes tesztelni a hatékonyságot, ezért lelkesen borul le az eredmények előtt.
Igaz ugyan, hogy a legtöbbször kiderül, hogy az adott növény területén őshonos lakosság népgyógyászatában már évezredek óta használták a legkülönbözőbb bajok orvoslására, de az valahogyan elkerülte eddig a figyelmünket. A legújabb csodanövény a Nopal, vagy fügekaktusz. Hasznos összetevőinek köszönhetően számos kedvező hatása van, így alkalmazása egyre elterjedtebb.
A Nopal Mexikóban őshonos sivatagi kaktuszféle, amely előkelő helyen áll a WHO gyógynövénylistáján. Ez a növény gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és élelmi rostokban.
17 fajta aminosavat tartalmaz, melyből 8 létfontosságú. A fenti összetétel gyakorlati jelentősége abban mutatkozik meg, hogy pozitív hatást gyakorol az anyagcserére és az emésztésre. A sivatagi kaktuszfélének testsúlyszabályozó, túlsúlyos embereknél testsúlycsökkentő hatása is van.Anyagcsere szabályozó hatása javítja mindennapi közérzetünket, növeli energiánkat.
Ezt az igen népszerű mexikói kaktuszfélét a helyi lakosok táplálékként használják. Összehasonlítva az európai szokásokkal felhasználási formáját és fogyasztási gyakoriságát leginkább a sárgarépával vagy a burgonyával hasonlítható össze.
A Nopalt fogyasztják főzve, sütve, grillezve, de nyersen is saláta formájában. A Nopalból ital is készül, sőt az alkoholtartalmú koktélokhoz is hozzáadják. De a közönséges sárgarépával vagy burgonyával összehasonlítva, melyek köztudottan igen gazdagok tápanyagokban, a Nopal valóságos kincsesbánya.
Ezenfelül még a fügekaktuszban megtalálható egyéb anyagok, aminosavak, növényi rostok, vitaminok és ásványi anyagok sokoldalú hatásúak, messze lekörözve ezzel népszerű zöldségeink hasonló tulajdonságait. A Nopal szervezetünkre gyakorolt jótékony hatását számos klinikai tanulmány igazolja.
A növény gazdagon tartalmaz vízben oldódó és oldhatatlan élelmi rostokat. Gazdag ugyanakkor vitaminokban (A-, C-, B1-, B2-, B3, B5, B6, B12-vitamin), bioflavonoidokban, valamint ásványi anyagokban (kalcium, kálium, vas), melyek elősegítik a normál élettani folyamatok egészséges lefolyását.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.