A kakaó vagy kakaófa (Theobroma cacao) a mályvafélék (Malvaceae) családjába tartozó faj. Gyümölcse, a kakaóbab fontos élelmiszeripari alapanyag: ez a kakaóvaj, a kakaópor és a csokoládé alapanyaga.
Származása, élőhelye
Megjelenése, felépítése
több faj fája akár 15 m magasra is felcseperedhetkakaófa A levéllemez 15-25 cm hosszú, a fonáka szőrös. A virágok délután nyílnak ki, és egész éjszaka nyitva maradnakkakaótermése adta az ötletet a Coca-Cola palackjának egyedi formájához.
Hatóanyagai
kakaócsokoládékoffein-teobromin-teofillin Az úgynevezett xanthin-származékok a központi idegrendszert is befolyásolják:
Gyógyhatása
Tisztítja a tüdőben a hörgőutakat, asztma ellen is alkalmazzák.
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.