Kakaóval az asztma ellen!

természetesen
PUBLIKÁLÁS: 2019. július 31. 15:10
A kakaó vagy kakaófa (Theobroma cacao) a mályvafélék (Malvaceae) családjába tartozó faj. Gyümölcse, a kakaóbab fontos élelmiszeripari alapanyag: ez a kakaóvaj, a kakaópor és a csokoládé alapanyaga.

Származása, élőhelye

Megjelenése, felépítése

több faj fája akár 15 m magasra is felcseperedhetkakaófa A levéllemez 15-25 cm hosszú, a fonáka szőrös. A virágok délután nyílnak ki, és egész éjszaka nyitva maradnak
kakaóbab
kakaótermése adta az ötletet a Coca-Cola palackjának egyedi formájához.

Hatóanyagai

kakaócsokoládékoffein-teobromin-teofillin Az úgynevezett xanthin-származékok a központi idegrendszert is befolyásolják:

Gyógyhatása

Tisztítja a tüdőben a hörgőutakat, asztma ellen is alkalmazzák.

Kakaó ellenjavallat

Az arra érzékenyeknél gyomorégéstokozhat!
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.