Először is sterilizálni kell az üvegünket forró vízzel. Hogy milyen ecetet választunk, az a mi döntésünk: általános a fehér borecet, de vannak akik a vörös borecetet kedvelik a szép színe miatt. Az almaecetet ha lehet kerüljük, mert az megváltoztathatja a fűszerek illatát.
Az ecetet öntsük az üvegcsébe. Használjuk műanyag tölcsért ehhez, mivel a fém tölcsér baktériumokat tartalmazhat, ami elronthatja ecetünket.
Ezután válasszuk ki, hogy milyenfűszereketszeretnénk használni. A kertibazsalikom (Ocimum basilicum)valamikor a legismertebb fűszernövényünk egyike volt, akár friss levél akár szárított formában tagja volt a házi fűszer kínálatnak. A friss hajtások aromája különösen domináns, elnyomhatja a többi fűszer ízét. Az orvosi zsálya (Salvia officinalis) a rozmaringhoz hasonló, ugyancsak erős aromájú fűszer, óvatosan adagoljuk. Mindkét növény olaszos hatást kölcsönöz ételeinknek. Természetesen akár többfélefűszert is összevegyíthetünk. Ha túl vagyunk a választáson, ami általában a legbonyolultabb része az ecetkészítésnek- jöhet a kuruzslás.
Tuszkoljuk a morzsolt növénydarabkákat a csinos ecetes kancsóba, ízlés szerint, amíg úgy nem látjuk, hogy most már elég. Biztonságosan zárjuk le az üveget, majd helyezzük ecetünket egy napos ablakpárkányra, ahol 2-3 hét alatt az ecet átitatódik a fűszerek aromájával. Ha sietős a dolgunk, kihagyhatjuk a 2-3 hetes várakozást, helyette óvatosan a tűzhelyen is összefőzhetjük a keveréket. Már csak az van hátra, hogy az üveget ellássuk egy személyes kis cédulával és kész is a ragyogó meglepetés, akár barátnőnknek, akár saját magunknak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.