Dr. Irwin Cheah, a tanulmány társ-szerzője elmondta, hogy a kutatók érdeklődését elsősorban a ergothioneine (ET) keltette fel, mely egyedi antioxidáns és gyulladásellenes összetevő. Ezt az ember szervezete önállóan nem tudja előállítani. Táplálkozási forrásokból nyerhető, ilyen a gomba is. Az ötlet, hogy az ET-nek lehet közvetlen hatása a kognitív hanyatlásra, korábbi tanulmányból származott – az ugyanis megállapította, hogy az MCI-vel küzdő emberek vérében alacsonyabb az ergothioneine szintje. Persze a gomba egyéb összetevőket is tartalmaz, melyek hozzájárulhatnak az agy egészségéhez, az agysejtek növekedéséhez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.