A grillezés a nyár elmaradhatatlan programja. De mi van, ha nincs hozzá megfelelő helyünk? Használjuk a sütőt! Fűszeres cukkini korongokkal a konyhában is pazar grillélményben lehet részünk.
Nincs nagy tapasztalatom a grillezésben. Ez nem is csoda, mert nem szoktunk nyílt tűzön sütni-főzni. Nincs hozzá megfelelő helyünk. Bár néha erős kísértést érzek, hogy a nagy nyári leárazások idején beszerezzek egy kisebb méretű, szabadtéri sütögetésre alkalmas eszközt,de mégsem teszem, ennek pedig csupán egyetlen oka van, hogy nem adnak hozzá egy kertet is.
Mondom jó recept.
Évekkel ezelőtt elmentettem magamnak azt a videót, amelyben az alkalmi szakács fűszeres cukkini hasábokat készít sütőben. Nagyon ínycsiklandóan nézett ki, ráadásul úgy végigszántotta a netet a pár perces felvétel, hogy ha akartam volna, akkor se tudtam volna kikerülni. Mondjuk nem is nagyon akartam, mert nagyon tetszett, olyan nekem való volt.
Aztán valahogy feledésbe merült nálam ez a dolog, hogy aztán újra felszínre törjön, amikor egy alkalommal a kedvenc zöldségesem a kezembe nyomott három sárga cukkinit, hogy ezek az utolsó darabok, vigyem őket és csináljak velük, amit akarok (köszi István!).
Tudtam, hogy ez az a pillanat, amikor ki kell próbálnom a sütőben grillezett cukkini hasábokat. Vagyis majdnem. Mert készítés közben rá kellett jönnöm, hogy én meg a hasáb forma nem vagyunk jóban. Akárhogy próbáltam bekenni, megkenni az előkészített páccal a zöldségeket, csak nem sikerült, a reszelt sajt problematikáját pedig inkább nem is ecsetelem. Így jutottam el, na nem a csillagokig, hanem a korongos változathoz. Sokkal könnyebb kezelni, pácolni és ráadásként meg is lehet szórni sajttal úgy, hogy az rajta is maradjon. Arról nem is beszélve, hogy a korongok sokkal fotogénebbek!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.