Nyári rumos görögdinnye recept

zöldségek
PUBLIKÁLÁS: 2018. július 17. 13:30
A nyár elengedhetetlen „kelléke” a görögdinnye. Ha már meguntuk csak úgy magában fogyasztani dobjuk fel kicsit rummal és citrommal!

A nyár elengedhetetlen „kelléke” a görögdinnye. Ha már meguntuk csak úgy magában fogyasztani dobjuk fel kicsit rummal és citrommal!

Görögdinnye kicsit másképp

Hozzávalók

  • 1 kicsi görögdinnye fele
  • 1 dl rum (vagy 1 fiola rumaroma és 1 dl víz)
  • 2 dl citromlé
  • dinnye édességétől függően porcukor vagy édesítőszer
görögdinnye

Elkészítés

A dinnyéből kiszedjük a magokat, majd karalábévájóval vagy egyéb erre alkalmas szerszámmal annyi kis gömböt vájunk ki belőle, amennyi csak lehetséges. (A dinnye héját ne dobjuk ki, mert cukrozott dinnyehéjat készíthetünk belőle.)

A dinnyegömböket jó mély tálba tesszük. A rumot (vagy a vízzel összekevert aromát) összeöntjük a citromlével, és a dinnye édességétől függően kevés porcukrot oldunk fel a lében. Ezután a dinnyegömbökre apránként rálocsoljuk, és többször, de óvatosan, hogy a gyümölcsöt ne nagyon törjük, felkeverjük, átforgatjuk.

Az edényt légmentesen befedjük, nehogy más élelmiszerek, ételek illatát a dinnye átvegye -, és a hűtőszekrényben legalább egy napig érleljük. Néhányszor átkeverjük, hogy minden gömböcske jól beszívhassa az ízes levet. Közvetlenül tálalás előtt leszűrjük, kompótos tálkákba vagy kehelybe adagoljuk, és a levet elosztva, rálocsoljuk.

Ha gyerek is eszik belőle, csak aromával készítsük!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.