Nem mindegy, milyen virágot eszünk a máj mellé!

ehető virág
PUBLIKÁLÁS: 2018. július 19. 15:02
Madarász Vivien a Balaton Televízió szerkesztője, emellett interaktív gasztro-show-kat is tart. A Balatoni Nyár vendége ezúttal a gasztro-hősnő volt, és az ehető virágokkal ismertette meg a nézőket.

Madarász Vivien a Balaton Televízió szerkesztője, emellett interaktív gasztro-show-kat is tart. A Balatoni Nyár vendége ezúttal a gasztro-hősnő volt, és az ehető virágokkal ismertette meg a nézőket.

A szakember elmondta, hogy több mint valószínű, hogy a virágfogyasztásnak mélyrenyúló gyökerei vannak.

Az ételekben több funkciójuk is lehet a szépséges növényeknek: először is, emelik az esztétikai hatást, másodszor, használhatók fűszerként, harmadszor pedig: akár kandírozva is fogyaszthatók.

A Balatoni Nyár műsorvezetői kóstolhattak körömvirágos sajtgolyót, vagy mascarpone sajttal töltött barackokat árvácskával, de a húsevők megkóstolhatták a resztelt májat is liliommal.

Madarász Vivien felhívta a figyelmet arra, hogy fontos, hogy ne boltból vásárolt virágokat használjunk fel az otthoni fogyasztáshoz, hiszen azok tápozzák, és különböző növényvédőszerekkel is kezelik őket. Csakis kizárólag a kertből származó virágokkal érdemes kísérletezni.

Vannak virágok, amelyeket sós ételekhez érdemes fogyasztani, ilyen például az ibolya, vagy a snidling virágja.Az édeskés virágok közé tartozik például a lonc, amelynek bibéje nagyon finom édes, ezt éhes tortákhoz, muiffinokhoz érdemes fogyasztani, de a kardvirág is az édesekhez tartozik.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.