A zacskós fagyi egy egyszerű, ízletes készítmény, remek szórakozás ahhoz, hogy feldobjunk vele egy melegebb napot. Csak néhány felszerelésre és még kevesebb hozzávalóra van szükségünk, és aházilag készített jégkrémetpillanatok alatt elkészíthetjük konyhagépek vagy más kézi felszerelés segítsége nélkül.
Felszerelés:Először is elő kell készítenünk a felszereléseket. Minden adag fagyihoz (vagy mindenkinek, aki a fagyi készítésében részt vesz) szükségünk lesz egy-egy külön, négy literes jól zárható zacskóra, egy-egy 1 literes zárható zacskóra, egy törlőkendőre, elegendő mennyiségű jégre és körülbelül ¾ csésze kősóra vagy asztali sóra. Ha a gyerekek nagyon kicsik, szükségünk lehet még ragasztószalagra is. Az olló is jól jöhet.
Hozzávalók:A következő lépés az, hogy előkészítsük a hozzávalókat. Ez az egyszerű éstermészetes jégkrém½ csésze tejszínkeverék (tejszín és tej fele-fele arányban), 2 teáskanál kristálycukor és ½ teáskanál vanília kivonat hozzáadásával készül. Ha nincs természetes vanília kivonatunk, helyettesíthetjük 1 egész kanál mesterséges vaníliaaromával is. Vásároljunk még fagyi önteteket is, például csokis szószt vagy rászórható keverékeket. Tehetünk bele olyan keverékeket, mint a csokis pehely vagy a mogyoróvajat.
Miután mindkét zacskót megtöltöttük, óvatosan helyezzük a kisebb zacskót a sóval és jéggel töltött nagyobb zacskóba úgy, hogy a lehető legtöbb levegőt szorítsuk ki. Ha kisebb gyerekekkel dolgozunk, ragasszuk le ezt a zacskót is ragasztószalaggal. Most pedig készen állunk arra, hogyjégkrémet készítsünk! Csavarjuk be a zacskót a törlőkendőbe, majd kezdjük el rázni, gyúrni és facsarni. Győződjünk meg róla, hogy a kisebb zacskót mindig jég veszi körül. Legalább 5 percig tartsuk az egészet mozgásban. Végül a kis zacskóban levő hozzávalók megfagynak és megkeményednek.Gratulálunk, el is készült a fagylaltunk!
Befejezésként: Miután a jégkrém elég kemény lett, nyissuk ki a nagyobb zacskót, és óvatosan vegyük ki belőle a kisebbet. Töröljük tisztára a kendővel. Ez nagyon fontos, mivel nem szeretnénk sós ízű jégkrémet kapni. Az ollóval vágjuk le a zacskó sarkát. A nyíláson át óvatosan préseljük ki a jégkrémet a kívánt edénybe. Tegyünk rá öntetet és élvezzük az izét!
Ez afagyi készítésnagyon szórakoztató, úgy a gyerekek, mint a szülők számára. Azegészségesebb receptkevesebb zsírt és cukrot tartalmaz, mint a legtöbb üzleti jégkrém, mégis remek az íze. Legyünk kreatívak az öntetek és díszítések használatánál, vagy próbálkozzunk nagyobb adagokkal, az egész család számára. Tartsuk viszont észben, hogy minél nagyobb az adag, annál több fagyasztást (azaz rázogatást) igényel. Érezzük jól magunkat munka közben, és élvezzük, hogy egy kellemes délután együtt dolgozhatunk a gyerekeinkkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.