Hűsítő fagyik forró napokra - Top5

gyümölcs
PUBLIKÁLÁS: 2018. július 07. 14:02
Nem szabadulunk meg a kínzó melegtől. Íme néhány tipp, amivel lehűthetjük magunkat a legforróbb nyári kánikulában.

Nem szabadulunk meg a kínzó melegtől. Íme néhány tipp, amivel lehűthetjük magunkat a legforróbb nyári kánikulában.

Íme pát hűsítő fagyi éssorbet recept!

Málnás jégkrém

Hozzávalók:

  • 25 dkg málna
  • fél citrom leve
  • Eritrit
  • Vaníliás vagy citromos joghurt

A málnát a citromlével összeturmixoljuk, szitán átpasszírozzuk és ízlés szerint eritrittelédesítjük. Formákba töltjük (használhatunk különböző joghur¬tos poharakat), és fagyasztjuk.

Tipp: rétegezhetjük joghurttal. A formába teszünk egy kis joghurtot, fagyasz¬tóba tesszük, megdermesztjük, majd ráöntjük a málnás szirupot, és ismét fagyasztjuk.

Narancsos jégkrém

Hozzávalók:

A narancslevet az eritrittelédesítjük, formákba töltjük, és fagyasztjuk.

Tipp: szintén rétegezhetjük ízlés szerinti joghurttal.

Banános epres jégkrém

Hozzávalók:

  • 20 dkg eper
  • 1 banán
  • 1 doboz joghurt (125 g)
  • méz

Az epret a banánnal összeturmixoljuk, hozzákeverjük a joghurtot, és ízlés sze¬rint mézzel édesítjük. Formákba töltjük, és fagyasztjuk.

Bodzás eper sorbet

Hozzávalók:

  • 40 dkg eper
  • 2 evőkanál bodzaszörp

Sziruphoz:

1 dl víz - két kanál folyékony édesítőszer

Elkészítés:

A sziruphoz a vizet összeforraljuk a cukorral, és kb. 2-3 percig forraljuk, majd kihűtjük. Az epret megtisztítjuk, és a szörppel együtt összeturmi¬xoljuk. Ízlés szerint a édesítjük, majd fagyi gépbe tesszük, vagy - legalább 3 órát - fagyasztóban dermesztjük (kétszer-háromszor átkeverjük).

Kávés Diófagyi

Hozzávalók:

  • 4-5 ek presszókávé
  • 2 dl tejszín
  • 1,2 dl tej
  • 10 dkg mascarpone
  • 3 tojássárgája
  • Eritrit
  • 7 dkg darált dió

Elkészítés:

A tejszínt, a tejet és igény szerint az édesítőszert felforraljuk és kihűtjük. A tojás sárgákat a maradék édesítőszerrel habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínes keveréket, a kávét, és lassú tűzön addig melegítjük, míg enyhén besű¬rűsödik (ne forraljuk). A krémet kihűtjük, belekeverjük a mascarponét és a diót. Fagyi gépbe tesszük, vagy fagyasztóban dermesztjük (ha fagyasztóba tesszük, az első órában kb. kétszer keverjük át).

Tipp: rumos változatban is készíthetjük, ekkor 1 evőkanál kávé helyett 1 evőkanál rumot adjunk hozzá.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.