Nem szabadulunk meg a kínzó melegtől. Íme néhány tipp, amivel lehűthetjük magunkat a legforróbb nyári kánikulában.
Málnás jégkrém
Hozzávalók:
A málnát a citromlével összeturmixoljuk, szitán átpasszírozzuk és ízlés szerint eritrittelédesítjük. Formákba töltjük (használhatunk különböző joghur¬tos poharakat), és fagyasztjuk.
Tipp: rétegezhetjük joghurttal. A formába teszünk egy kis joghurtot, fagyasz¬tóba tesszük, megdermesztjük, majd ráöntjük a málnás szirupot, és ismét fagyasztjuk.
Narancsos jégkrém
Hozzávalók:
A narancslevet az eritrittelédesítjük, formákba töltjük, és fagyasztjuk.
Tipp: szintén rétegezhetjük ízlés szerinti joghurttal.
Banános epres jégkrém
Hozzávalók:
Az epret a banánnal összeturmixoljuk, hozzákeverjük a joghurtot, és ízlés sze¬rint mézzel édesítjük. Formákba töltjük, és fagyasztjuk.
Bodzás eper sorbet
Hozzávalók:
Sziruphoz:
1 dl víz - két kanál folyékony édesítőszer
Elkészítés:
A sziruphoz a vizet összeforraljuk a cukorral, és kb. 2-3 percig forraljuk, majd kihűtjük. Az epret megtisztítjuk, és a szörppel együtt összeturmi¬xoljuk. Ízlés szerint a édesítjük, majd fagyi gépbe tesszük, vagy - legalább 3 órát - fagyasztóban dermesztjük (kétszer-háromszor átkeverjük).
Kávés Diófagyi
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tejszínt, a tejet és igény szerint az édesítőszert felforraljuk és kihűtjük. A tojás sárgákat a maradék édesítőszerrel habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínes keveréket, a kávét, és lassú tűzön addig melegítjük, míg enyhén besű¬rűsödik (ne forraljuk). A krémet kihűtjük, belekeverjük a mascarponét és a diót. Fagyi gépbe tesszük, vagy fagyasztóban dermesztjük (ha fagyasztóba tesszük, az első órában kb. kétszer keverjük át).
Tipp: rumos változatban is készíthetjük, ekkor 1 evőkanál kávé helyett 1 evőkanál rumot adjunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.