A cseresznye befőzés szinte gyerekjáték!

blog
PUBLIKÁLÁS: 2018. július 03. 15:02
A cseresznye befőzése első hallásra kicsit ijesztőnek tűnik, pedig szinte gyerekjáték.Bemutatunk két remek és egyszerű cseresznye befőzés receptet, érdemes őket nyáron kipróbálni!

A cseresznye befőzése első hallásra kicsit ijesztőnek tűnik, pedig szinte gyerekjáték.Bemutatunk két remek és egyszerű cseresznye befőzés receptet, érdemes őket nyáron kipróbálni!

Cseresznye befőzés 1. recept:

Alapadag: tetszés szerint + a sziruphoz víz, és cukor

Elkészítése: A nem túlérett cseresznyét megmossuk, lecsepegtetjük, és üvegekbe rakjuk.(az üvegeket csak az alsó karimáig töltjük) Egy liter vízből és 30 dkg cukorból szirupot főzünk, majd ráöntjük a gyümölcsre úgy, jó ujjnyi híján ellepje. Az üvegeket lezárjuk, gőzölő edénybe tesszük, és a gyöngyözés kezdetétől számítva 20-25 percig gőzöljük. A befőttet a gőzölgő edényben hagyjuk kihűlni.

Cseresznye befőzés 2. recept:

Alapadag: tetszés szerint, + üvegenként 4 evőkanál cukor és késhegynyi tartósító

Elkészítése: A cseresznyét megmossuk és lecsöpögtetjük. A befőttes üvegek aljára 2 púpos evőkanál cukrot öntünk, majd az üvegekbe belerakjuk a cseresznyét, a tetejére újra 2 kanál cukor kerül. Minden üvegbe késhegynyi tartósítót dobunk, majd az üvegeket kb. háromnegyed részig meleg vízzel feltöltjük.

Az üvegeket lezárjuk, és gőzölő edénybe tesszük. A gyöngyözéstől számítva 5-6 percig gőzöljük. (A gyümölcs kissé összeesik, és levet enged!). A gőzölő edényben hagyjuk kihűlni. Ha celofánnal zárjuk le az üvegeket, akkor a tartósítószert nem a szirupba, hanem a két celofánréteg közé tesszük, a celofánra pedig gőzölés közben nedves ruhát terítünk.

Elkészítés: 70-80 perc Nehézség: 1

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.