Ha nyár, akkor grillezés. A grillezésben nemcsak az a nagyszerű, hogy ízletes falatokat varázsolhatunk az asztalra, hanem kiváló apropó arra is, hogy összeüljön a család, vagy a baráti társaság.
Ezt a trendet felismerve a Pannontej idén már másodszor kérte fel Serényi Zsoltot a grillezésről mindent tudó fenegyerek séfet arra, hogy mutassa meg mitől lesz ellenállhatatlan az otthon készített grill étel.
Fontos, hogy a grillt minden használat előtt alaposan tisztítsuk meg, hogy eltávolítsuk a ráégett anyagokat és az idő közben rárakódott port. A grillezni kívánt zöldségeket és gyümölcsöket alaposan mossuk meg sütés előtt.
A jó minőségű húsnak nincs szüksége arra, hogy napokig bolti pácban ússzon. A páclé nem hozzáad a tökétes grillélményhez, hanem pont ellenkezőleg, elveszi a hús ízét. Sütés előtt egy kis só és frissen őrölt bors – csupán ennyi kell a tökéletes ízélményhez.
A BBQ és a grillezés közt a leglényegesebb különbség, hogy míg a szmókerben lassan, alacsony hőfokon készül a hús, addig a grillen magasabb hőmérsékleten, rövidebb idő alatt sül meg az étel. Ugyanakkor fontos, hogy ne a lobogó lángra dobjuk rá az alapanyagokat, hanem várjuk meg, amíg leég a tűz. Ha így teszünk átsütjük és nem megégetjük a húsokat és egyéb finomságokat.
Ki mondta, hogy a füstös ízek csak húson élvezetesek? A Karaván Grillsajt egy olyan hagyományos, valódi bükkfával füstölt sajt, mely grillezés után a finom aranybarna kérgen belül lágy, füstös ízélményt nyújt. Az idei nyár nagy meglepetése, hogy mostantól már nyárs formában is kapható. Tűzd fel a pálcikára, dobd a rácsra, tálald fehérbalzsamecetes zöldsalátával. Ezután nincs más dolgod, mint bezsebelni az elismerő szavakat.
A nyár bővelkedik friss zöldségekben. Hiba lenne nem bevetni őket! Vágj ujjnyi vastag szeletekre padlizsánt, paradicsomot, paprikát. Süsd együtt a Karaván Grillnyárssal. Pár perc alatt a sajt is elkészül, egy kis mentás zöldborsópürével pedig kész is az őrületes nyári ízkavalkád.
A húspogácsák a nyári sütögetések nagy kedvencei. Hamburgerpogácsába csomagolva főleg a fiatalabbak körében népszerű, laktató lakoma. Próbáld ki, hogy milyen mennyei ízorgia keveredik abból, ha a marhahúspogácsára, Tihany Grill Camembertet olvasztasz. A fehér nemespenész kérge megakadályozza a sajt kifolyását, beleharapva viszont lágy és krémes. Ki tudna ennek ellenállni?
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.