Könnyed, nyárias főételre vágyunk? A kukoricasalátával szervírozott grillezett steak igazi kedvencünk lehet. Fontos azonban a saláta hozzávalókat azelőtt kikészíteni, hogy a grillezést megkezdjük, így pontosan egyszerre lesz kész minden!
Mint minden évszaknak, a nyárnak is megvannak a kedvenc ételei, amelyek kellően könnyedek, mégis telítőek ahhoz, hogy a meleg időben is jól tudjanak esni.
A grillezett húsok állnak a toplista élén, s természetesen a hozzájuk való saláták.
Grillezett steak - hozzávalók:
1 evőkanál zúzott fokhagyma; 3 teáskanál extra szűz olívaolaj, elosztva két alkalomra; fél teáskanál só, elosztva; 2 csont nélküli steak, vágva; 5 darab előre hántolt kukorica; 2 közepes paradicsom; 1 kis narancs, vagy piros paprika, kockákra vágva; 2 evőkanál apróra vágott, friss bazsalikom; 2 evőkanál vörös borecet.
A grillezett steak elkészítése:
Melegítsük fel a grillt.
Vegyítsük össze a fokhagymát, 1 teáskanálnyi olajat és negyed teáskanálnyi sót egy kis tálban. A mixszel a steakek mindkét oldalát dörzsöljük be. Helyezzük a húst és a kukoricát is a grillre.
A grillezett steakeket 2-4 percig süssük oldalanként, közepes hőfokon. Hagyjuk őket állni, míg a kukorica is megfő. Grillezzük a kukoricát mindegyik oldalán, nagyjából 8 percen át. Majd hagyjuk ezt is állni, amíg kellően le nem hűl, hogy megfoghassuk – kb. 5 percig.
Éles kés segítségével a kukoricaszemeket távolítsuk el a szárról. Kombináljuk össze a kukoricát, a paradicsomot és a paprikát egy nagyobb tálban. Keverjük bele a bazsalikomot, az ecetet, valamint a megmaradt 2 teáskanálnyi olajat és ¼ kanálnyi sót.
Szeleteljük fel a grillezett steaket és kínáljuk a friss salátával. Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.