Joghurtos gyümölcs jégkrém-recepttel

természetesen
PUBLIKÁLÁS: 2018. május 29. 13:30
Ahogy beköszönt a nyár, a koktélok mellett a jégkrémek is előtérbe kerülnek. Az üzletekben kapható termékek többsége viszont hozzáadott adalékanyagok sorát tartalmazza. Érdemes tehát a házi készítésű, felesleges tartósítószerektől és mesterséges színezékektől mentes recepteket választani. Íme, egy jeges finomság!

Ahogy beköszönt a nyár, a koktélok mellett a jégkrémek is előtérbe kerülnek. Az üzletekben kapható termékek többsége viszont hozzáadott adalékanyagok sorát tartalmazza. Érdemes tehát a házi készítésű, felesleges tartósítószerektől és mesterséges színezékektől mentes recepteket választani. Íme, egy jeges finomság!

Joghurtos-bogyós jégkrém

Elkészítése:

  • Fél liter görög joghurtot
  • 3 evőkanál mézet
  • 1 teáskanál vanília esszenciát összekeverünk.

Felét a jégkrém formába töltjük. Mindegyikbe friss, egészben hagyott bogyós gyümölcsöt szórunk, és a pálcikákkal igazgatjuk őket, hogy a forma aljára kerüljenek. 15 percre mélyhűtőbe tesszük. Közben a megmaradt joghurtos keveréket turmixgépben finomítjuk. Majd a mélyhűtőből kivett formákba öntjük, újabb 3-4 órára visszatesszük. Az így elkészült 10 jégkrém mindösszesen kb. 55 kalóriát tartalmaz egyenként.

stylemagazin

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.