Gyors fánkrecept

tészta
PUBLIKÁLÁS: 2018. február 02. 15:04
A fánk ugyan szorosan a Farsang ünnepéhez kötődik, és legtöbben téli finomságként tartják számon. Ez nem így van. A gyors minifánkok, csakúgy mint a palacsinta, bármikor könnyen elkészíthetőek az édességre vágyó családtagok, barátok részére.

A fánk ugyan szorosan a Farsang ünnepéhez kötődik, és legtöbben téli finomságként tartják számon. Ez nem így van. A gyors minifánkok, csakúgy mint a palacsinta, bármikor könnyen elkészíthetőek az édességre vágyó családtagok, barátok részére.

Fárnkrecept - Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 kis doboz bármilyen joghurt. Lehet gyümölcsös, natúr, csokis

A fánkok elkészítése

A tojásokat a fehérjével együtt egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük.

Beleöntjük a joghurtot, és a sütőporral előre elkevert lisztet. Sűrű, ragacsos tésztát kell kapnunk. Ha túl sűrű a fánk tészta, még tegyünk hozzá egy kis joghurtot.

fánk2

Az olajat felforrósítjuk, - bőségesen öntsünk az edénybe olajat, hogy a fánkocskák jól átsülhessenek - és evőkanálnyi kupacokat teszünk bele a tésztából. Célszerű a kanalat olajba mártani előtte, így nem ragad hozzá a tészta és könnyebben ki tudjuk porciózni az adagokat. Amikor az olaj már felforrósodott, vegyük kisebb lángra a tűzhelyet. A fánkok mindkét oldalát süssük meg. Fahéjas, vagy egyéb ízesített cukorban ízlés szerint megforgathatjuk. Frissen tálaljuk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.