A csörögéhez a másik cipót is jól alálisztezzük, nagyon vékony, hosszú téglalapot nyújtunk, derelyemetszővel 2 ujjnyi széles, 10-15 cm hosszú csíkokat vágunk. Közepét bemetsszük, a csücsköket áthúzzuk. Felforrósított olajban kisebb adagonként 1-1 perc alatt mindegyik oldalát aranysárgára sütjük . Némelyik magától is megfordul. Szalvétára szedjük, és amint lecsepegett a felesleges olaj, tálcára halmozzuk. Még melegen alaposan körbe szitáljuk vaníliás porcukorral.
Idő:90 perc - + pihentetés Hozzávalók10 db rózsafánkhoz és 25 db csörögefánkhoz: 40 dkg liszt, 8 dkg vaj, 1 db kis poharas tejföl, 4 dkg porcukor, 2 cs vanillincukor, 3 db tojássárgája, 2 csipet só, 1 teás kanál sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 2 ek jófajta rum A rózsafánkragasztásához: ½ felvert tojásfehérje Tetejére:6 ek vaníliás porcukor, dzsem Sütéshez:8 dl étolaj Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.