Ünnepi koktéltippek a mixertől: így kápráztasd el a vendégeidet

karácsony
PUBLIKÁLÁS: 2017. december 21. 13:36
Itt a lehetőség, hogy az ünnepekre házigazdaként újdonságokkal készüljünk: fogadjuk meg a NaturMed Hotel Carbona vezető bártenderének tanácsait, és nyűgözzük le az ünnepi vendégsereget egyedi koktéljainkkal!

Itt a lehetőség, hogy az ünnepekre házigazdaként újdonságokkal készüljünk: fogadjuk meg a NaturMed Hotel Carbona vezető bártenderének tanácsait, és nyűgözzük le az ünnepi vendégsereget egyedi koktéljainkkal!

Ha szeretnénk idén megújítani a karácsonyi és szilveszteri italválasztékot, érdemes bevetni a mixereknél már jól bevált, kreatív trükköket. Az alábbiakban Bokor Norbert, a NaturMed Hotel Carbona vezető bártendere tippekkel és receptekkel segít abban, hogy miként készítsünk egyszerű, mégis szemrevaló és egészséges koktélokat.

  1. Gyümölcsben tálalva

Unalmasak már a hagyományos koktélpoharak?

Próbáljunk ki kreatív megoldásokat: a befőttesüvegtől a gyümölcsig bármi szóba jöhet! Télen sem kell nagyon keresgélni, sok olyan gyümölcs van, ami erre alkalmas: vegyünk például egy ananászt, vágjuk le a tetejét, majd vágjuk ki a húsát, és már kész is a koktélszervírozáshoz, ráadásul a gyümölcs húsát is sokféleképpen hasznosíthatjuk, vagy akár önmagában is fogyaszthatjuk. Még különlegesebb, ha nagyobb almát készítünk elő ezzel a módszerrel, kanál helyett pedig fahéjrúddal kínáljuk a koktélokat. A siker ezúttal is garantált, főleg, ha az almába pálinkás ital kerül, mint például az alábbi.

Pálinkás gyümölcskoktél almában tálalva

  • frissen préselt almalé, körtelé és szilvalé
  • 4 cl cseresznyepálinka
  1. Tejes csodakoktélok (akár laktózérzékenyeknek is)

A tejes, tejszínes koktélok kedvelőinek is készülhetünk különlegességgel. Ráadásul a laktózérzékenyeknek sem kell aggódniuk, hiszen mandula- és kókusztej segítségével is elkészíthetőek a finomságok. Turmixoljunk össze gyümölcsöket (például banánt, fagyasztott eperrel és szederrel) tejjel, öntsünk bele ugyanolyan arányban Malibu rumot valamint vodkát, keverjük össze zúzott jéggel, és máris kész a Shake koktél. Készíthetünk alkoholmentes verziót is, így bárki megtalálja az ünnepi asztalnál a hozzá illő italt.

Shake koktél

  • banán
  • eper
  • szeder
  • mandulatej és/vagy kókusztej
  • zúzott jég
  • 2 cl Malibu
  • 2 cl vodka
  1. Színes jégbe zárt koktél

A jég a koktélok alapanyagának jolly jokere: ha az összetevők egy részét lefagyasztjuk, majd az italban tálaljuk, garantált a siker, hiszen az olvadás hatására minden korttyal új ízeket fedezhetünk fel. Ha fokozni akarjuk a látványt, akkor az összetevőket különféle formájú jégkockakészítőben is lefagyaszthatjuk, de akár friss gyümölcsöt is jégbe zárhatunk.

A Virgin téli zöldség-gyümölcs koktél a jégkockás módszerrel készül: az erdei gyümölcsvelőt, a sárgarépa- és céklalevet külön-külön jégkockaként lefagyasztjuk, majd a háromféle ízes és színes jégkockát a narancslébe rakva fogyaszthatjuk, díszítésként zellerszárat belerakva, mellyel kevergethetjük is. Ezt a téli zöldség-gyümölcs koktélt akár gyerekeknek is elkészíthetjük, a színes kiolvadó jégkocka lesz a kedvencük.

Virgin téli zöldség-gyümölcs koktél

  • 1/3 erdei gyümölcsvelő (jégkocka)
  • 1/3 sárgarépalé (jégkocka)
  • 1/3 friss céklalé (jégkocka)
  • 3 dl narancslé
  • zellerszár keveréshez

NaturMed Hotel Carbona**** superior
A NaturMed Hotel Carbona Hévíz nagy hagyományokkal rendelkező, közkedvelt gyógy- és wellness szállodája. 260 szobájával, több mint 1000 négyzetméter felületű fürdőkomplexumával, valamint 230 fős alkalmazotti létszámával a dunántúli és a balatoni régió szállodaiparának egyik legjelentősebb szereplője. A Hotel Carbona minőségi szolgáltatásaiért 2008-tól folyamatosan elnyerte a Turizmus Minőségi Díjat, 2012-ben megkapta a European Health Spa Award-ot, 2013-ban pedig – szállodák között egyedüliként – másodszor is Magyar Termék Nagydíjjal ismerték el. A Carbona elnyerte az MSZÉSZ és a Magyar Turizmus Zrt. „Év Szállodája” díját négy csillag superior kategóriában a 2013-as eredményei alapján, 2014-ben pedig a MagyarBrands elismerést. A Gault&Millau Magyarország 2015-ös kalauza szerint a hévízi NaturMed Carbona a legjobb négycsillagos wellness szálloda Magyarországon, a FIT Resien közönségszavazatai alapján pedig 2014 legjobb Health & Spa szállodája. A TripAdvisor közössége a hazai TOP 10 hotel közé választotta a Carbonát családi hotelek kategóriában, és a szállodának ítélte a TripAdvisor Travellers’ Choice 2015 díjat.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.