A kürtőskalács tipikus őszi-téli csemege, csak ne lenne olyan macerás a házi változat. A mini kürtőskifli mindent tud, amit a nagy testvér, csak az elkészítése sokkal egyszerűbb.
Minden évszaknak megvannak a maga ízei, illatai, ételei. A késő őszi-téli időszakban előtérbe kerülnek a fűszeresebb, aromásabb levesek, főételek, desszertek. A fűszerek közül nálam ilyenkor abszolút favorit a kandírozott narancs- és citromhéj, a fahéj és a mézeskalács keverék. Szeretem ahogy ezek az illatok belengik a konyhát és felidézik bennem a gyerekkoromat, az őszi kertet, a barangolásokat a téli Duna mentén, amik után öröm volt bevackolni magamat nagyanyám sparheltje mellé és elmajszolni egy-egy fahéjas csigát vagy két-három marék mézeskalács figurát.
A kürtőskaláccsal már felnőtt koromban találkoztam, nagyanyám repertoárjából ez a finomság hiányzott. Ez az az édesség, amellyel bármikor le lehet venni engem a lábamról.
Így bukkantam ráLimara receptjére, amely azzal kecsegtetett, hogy egy egyszerű kifli formájában ajándékoz meg a kürtőskalács ízvilágával. Kíváncsi lettem. Aztán meg elkötelezett rajongó. A mini kürtőskifli mindent tud, amit a nagytestvér, csak lényegesen könnyebb elkészíteni. Persze nem helyettesítheti az igazi kürtőskalácsot, de a maga nemében fantasztikus finomság.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.