Eljött a puncs ideje - recepttel

karácsony
PUBLIKÁLÁS: 2017. december 09. 13:03
Az adventek és a karácsonyi vásárok elengedhetetlen kelléke, a harmonikus ízű, lélekmelengető ital. Most mi is megpróbálkozhatunk az elkészítésével és termoszba töltve könnyedén szerezhetünk túratársainknak kellemes perceket, ha egy pihenő alatt megkínáljuk őket.

Az adventek és a karácsonyi vásárok elengedhetetlen kelléke, a harmonikus ízű, lélekmelengető ital. Most mi is megpróbálkozhatunk az elkészítésével és termoszba töltve könnyedén szerezhetünk túratársainknak kellemes perceket, ha egy pihenő alatt megkínáljuk őket.

Karácsonyi puncs:

Szárított fűszer hozzáadása nélkül is illatos szív- és lélekmelengető ital – nemcsak karácsonyra!4 személy részére, könnyedén, mindössze 15 perc alatt elkészíthető. puncs-2  
Hozzávalók:
  • 7 dl édes vörösbor
  • 3 dl gyümölcstea
  • 4 ek barna nádcukor
  • 1 cs vaníliáscukor
  • 2 dl minőségi rum
  • 4 citromfű bóbita
  • 1 citrom
  • 2 narancs

Készítsük el a gyümölcsteát, közben a citromot és narancsokat alaposan súroljuk meg. Az egyik narancsnak reszeljük le a héját, szórjuk a teába. Öntsük a bort, a rumot és a cukrokat is hozzá, oldódásig keverjük el, majd facsarjuk bele a citrom-, ill. a héj nélküli narancs levét.

Melegítsük fel, de ne forraljuk, közben a maradék narancsot vágjuk karikára.

A forró puncsot hőálló poharakba szűrjük, narancskarikával és citromfűvel díszítjük.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.