Novemberi hétvégére - forró citrompuding!

citrompuding
PUBLIKÁLÁS: 2017. november 26. 15:01
4-6 adaghoz
Képzelj el egy forró citromos pudinghegyet, - az angol félét - amin lávaként csorog le a citromos-cukros máz. Egy kis hideg tejszín és kész is a csoda. A citrompuding.

Citrompuding piskotával River Cottage-ból

4-6 adaghoz

  • 2 citrom leve és héja
  • 25 g lágy barna cukor
  • 100 g sótlan vaj
  • 100 g kristálycukor
  • 2 közepes tojás
  • 100 g liszt, 1 tk sütőporral

Kenjünk ki vajjal egy 850 ml-es pudingformát. Keverjük ki a barna cukrot egy citrom levével majd öntsük a formába.

Elektromos habverővel keverjük levegősre a vajat a citromhéjat és a cukrot, melyhez egyenként adjuk hozzá a tojásokat és a lisztet. Végül jöhet a maradék citromlé is. Öntsük a pudingformába.

citrom-puding

Most jön a pudingfőzés: vajazott sütőpapírral fedjük le a pudingformát, majd állítuk az egészet egy még nagyobb fazékba, melybe forrásban lévő vizet öntünk - a puding forma feléig, majd takarjuk le a fazekat. Gőzöljük 2 órát, ha kell pótoljuk az elpárolgó vizet.

Tálalás előtt vegyük le a fóliát és lazítsuk meg a puding szélét, majd borítsunk egy tányért a tetejére, majd azt rászorítva fordítsuk meg a formát és húzzuk le a a pudingról. Hideg tejszínnel kínáljuk. A karamell öntet is kitűnő választás a citrom aromájához.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.