Fűszernövények – amelyek majd karácsonyi dísznek is tökéletesek lesznek!

diy
PUBLIKÁLÁS: 2017. november 13. 13:07
Sokan, sokféleképpen készítenek adventi koszorút és egyéb karácsonyi dekorációt. Van, aki semmit sem használ fel a természet adta növényekből, más az egész díszt ezek segítségével készíti el. Lássuk, mit lehet kezdeni az ismert fűszernövényekkel!

Sokan, sokféleképpen készítenek adventi koszorút és egyéb karácsonyi dekorációt. Van, aki semmit sem használ fel a természet adta növényekből, más az egész díszt ezek segítségével készíti el. Lássuk, mit lehet kezdeni az ismert fűszernövényekkel!

Fűszernövények- dekorációnak

Nemsokára újra itt a karácsony, az adventi koszorúkon már november végén meggyújthattuk az első gyertyát. Van, aki nem szán sok időt a jellegzetes karácsonyi dísz elkészítésére, mások külön gyűjtögető körútra indulnak, hogy megtalálják a legalkalmasabb hozzávalókat az új adventi koszorúhoz.

Akad, aki különféle fűszernövényekből, gyógynövényekből állítja össze ezt a mutatós dekorációt, ám ehhez alaposan meg kell fontolnia, mi mutat jól egymás mellett, kellően tartós-e, no és főleg, hogy kapcsolódik-e a karácsonyhoz!

Egyes növényeket már kétezer évvel ezelőtt is ismertek és használtak, köztük a népszerű levendulát vagy a zsályát. Szép számmal vannak olyanok, melyek összefüggésbe hozhatók Jézus születésének napjával, így ezeket bátran felhasználhatjuk a koszorú megalkotásához.

Nemcsak szép, de finom illatú adventi díszt készíthetünk belőlük. Lássuk, melyek ezek!

koszoru-rozmaring

Ezek a növények szőlővenyigéből készült koszorúalapra fűzhetők fel legjobban – kiválóan egymás mellé illeszthetők, de ügyeljünk arra, hogy színüket, formájukat tekintve is jól mutassanak a melléjük választott növénnyel, szép összképet alkossanak.

levendula koszorú

A felsorolt fűszer- és gyógynövények nemcsak látványra, de illatuk miatt is lenyűgöznek, karácsonyi hangulatba hoznak bennünket!

Fontos tudni, hogy akkor dolgozhatunk velük a legegyszerűbben, ha reggel vágjuk le a koszorúhoz való növényeket, majd beletesszük őket egy tálba, amelybe csak pár centiméter vizet engedünk. Majd a tálat 2-3 napra hűvös helyre visszük, s ezután használjuk fel őket.

Az örökzöld ágakkal hasonló a helyzet. A koszorú készítéséhez lényeges, hogy kellően hajlékonyak legyenek, ezért amikor az ágakat levágjuk (szintén a reggeli órákban), permetezzük meg őket vízzel és rakjuk bele műanyag zacskóba, majd ilyen formában pihentessük hűvös helyen. Kellemes alkotást!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.