Pikáns limonádé szelet friss eperrel

sütemény
PUBLIKÁLÁS: 2017. május 19. 14:02
A pikáns ízek kedvelőinek a közeledő nyár egyik kötelező alapdarabja a limonádé süti friss eperrel.

A pikáns ízek kedvelőinek a közeledő nyár egyik kötelező alapdarabja a limonádé süti friss eperrel.

Az eper és a citrom párosa számomra pontosan azt az élményt nyújtja, amelyet elvárok egy finom süteménytől, a forma pedig – a limonádé szelet – az egyszerűség netovábbja.

Pikáns limonádé szelet egyszerűen friss gyümölcsből

Hozzávalók
  • Tésztához:
  • 22,5 dkg puha vaj
  • 12 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • csipet só
  • Krémhez:
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 6 ek liszt
  • 1¼ dl frissen facsart citromlé
  • Tetejére:
  • 15-20 dkg negyedre vágott friss eper
Elkészítés
  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
  2. A nyers tésztát nyomkodjuk bele egy 40x40 cm-es, vajjal kikent tepsibe.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra és süssük 15 percig a tésztát, amíg világos arany színt nem kap.
  4. Tegyük félre hűlni.
  5. Készítsük el a krémet: mossuk meg a kezeletlen citromokat, reszeljük le a héjukat és facsarjunk belőlük 1¼ dl levet.
  6. A tojásokat keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a lisztet, a citromok héját és levét.
  7. Keverjük össze alaposan a krémet, majd öntsük a kihűlt tészta tetejére.
  8. Szórjuk meg a darabokra vágott eperszemekkel és toljuk 18 percre az előmelegített sütőbe.
  9. Vegyük ki a sütőből a süteményt: akkor jó, ha a közepe még kicsit remegős. Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Megjegyzés
Aki szereti, porcukorral is megszórhatja fogyasztás előtt. Eper helyett áfonyával, ribizlivel vagy más gyümölccsel is megszórhatjuk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.