Napjaink egyik népszerű édessége az Oreo keksz - különleges íze miatt szeretjük, de gondoltuk-e, hogy otthon is elkészíthetjük?
Akkor nem lesz nehéz rávenni magunkat, hogy beszerezzük a hozzávalókat és megcsináljuk magunknak! Az Oreo keksz házilag is elkészíthető, csak egy kis gyakorlat kell hozzá. Ha pedig már elsajátítottuk elkészítését, ideális ajándékot gyárthatunk belőle másoknak is! Lássuk, hogyan készül.
Házi Oreo recept:
Hozzávalók: 1 és ¼ csésze mindenre alkalmas liszt; ½ csésze nem édes holland kakaópor; 1 teáskanál szódabikarbóna; ¼ teáskanál sütőpor; ¼ teáskanál só; 1-1 és fél csésze cukor; ½ csésze plusz 2 evőkanál (1 és ¼ rúd) szobahőmérsékletű, sótlan vaj; 1 nagy tojás.
A töltelékhez: ¼ csésze (1/2 rúd) szobahőmérsékletű sótlan vaj; ¼ csésze növényi zsiradék (margarin pl.); 2 csésze átszitált cukor; 2 teáskanál vanília-kivonat. Gél festék (szabadon választható).
Oreo keksz elkészítése:
Hogy egészen Oreo keksz-formájúnak tűnjenek, végül illesszük össze a tésztát a krémmel. A krémet töltsük egy zacskóba, amelynek a végéből levágunk egy nagyon kis darabot - nyílást, melyen keresztül könnyen rányomhatjuk a krémet a tésztára, pontosan a közepére. Ha rajta van a krém, helyezzünk a tetejére az alsó tésztával megegyező méretűt. Nyomjuk meg egy kissé, hogy biztosan összeragadjon. Majd ugyanezt tegyük meg mindegyik tésztadarabbal: mintha kis szendvicseket készítenénk krémmel. Ha készen vagyunk, már elő is állt az Oreo keksz házilag!Legyünk nagyvonalúak - kínáljuk nagy kancsó tejjel!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.