Ha unjuk már megszokott köreteinket vagy az ízek fokozásaképpen alkalmazott önteteinket, dobjunk be egy vadonatúj megoldást.
Tavaszias, tökéletes ötlet a húsok ízesítésére – no meg minden egyébre is, amihez illik –, a kellemesen édeskés eperöntet. Mivel az epernek ilyenkor szezonja is van, itt az ideje, hogy kipróbáljuk ezt a remek ízfokozó megoldást!
Színes salátaöntetekhez is ideális a krémes állagú, rostokban és vitaminokban is bővelkedő eperöntet. Bőségesen hozzájutunk segítségével C-vitaminokhoz és egészséges fitonutriensekhez, hiszen tulajdonképpen egész epreket fogyasztunk el!
Hogyan készítsük el a fenséges eperöntetet?
Hozzávalók: 1 csészényi eper (6 darab nagyméretű gyümölcs), leöblítve, hántolva és szeletelve; 1 evőkanál balzsamecet; ¾ teáskanál frissen őrölt bors; fél teáskanál cukor; ¼ teáskanál só; 2 evőkanál mandulaolaj vagy repceolaj.
Elkészítése:
Helyezzük az epret, az ecetet, a borsot, cukrot és a sót egy élelmiszer robotgépbe, s pürésítsük őket együtt az eperöntethez.
Elég, ha egyszer vagy kétszer megállítjuk a folyamat közben a gépet. Végül adjuk az egészhez az olajat és dolgozzuk össze ismét, míg kellően finom állaga nem lesz a keveréknek.
Tipp: az eperöntethez használatos mandulaolaj finomítatlan, melyet mandulából préselnek. Megtaláljuk számos szupermarketben és természetes élelmiszereket árusító üzletben. Tároljuk hűtőszekrényben!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.