Sokan nem szeretik a fanyar ízű süteményeket, és be kell valljuk, mi is fenntartással kezeltük ezt a receptet, amíg ki nem próbáltuk, és rá nem jöttünk, hogy mennyei! Nem túl édes, a citrom zamatával pedig krémesen különleges. Gyorsan elkészíthető, már csak ezért is érdemes kipróbálni!
A tojásokat szétválasztom a fehérjét 4 deka cukorral felverem. A többi hozzávalókat a liszt és sütőpor kivételével, a tojás sárgájához adom. Ezt a sárga masszát habosra kikeverem, és a tojás fehérjével óvatosan összekeverem. Hozzáadom a sütőporos lisztet és kikent torta formába öntöm. 160 fokon megsütöm. Amikor kisült és kihűlt 3 egyforma lapba felvágom.
A következő krémet teszem rá: a tejszínt 4 deka porcukorral habbá verem. A tejből pudingból és cukorból a szokásos eljárással pudingot főzök. A zselatint fél deci langyos vízben kikevertem és a pudinghoz keverem. Langyosra kihűtöm, ekkor adom hozzá a felvert tejszínhabot. Ezzel a krémmel a lapokat megtöltöm (az alsó lapot visszateszem a torta formába és így töltöm meg a tortát).
1-2 órára hidegre teszem. A mikor már megdermedt a torta, leveszem a karimát és bevonom. A tojás fehérjét gőz felett a cukorral és frisscitrommalkeményre felverem. Díszítő zsák és cső segítségével feldíszítem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.