Milyen mogyorót együnk? - Pisztácia, Kesudió, Mandula, Brazil mogyoró

természetesen
PUBLIKÁLÁS: 2017. március 07. 15:05
Kicsi és tele van kalóriával. Azegész mogyoróatanulmányok szerint csökkenti a szív- és érendszeri megbetegedések esélyét, a koleszterin szintet, tartalamaz omega 3 zsírsavat, E és B vitamint.

Kicsi és tele van kalóriával. Azegész mogyoróatanulmányok szerint csökkenti a szív- és érendszeri megbetegedések esélyét, a koleszterin szintet, tartalamaz omega 3 zsírsavat, E és B vitamint.

Ha sótlan formájában, esetleg csokoládéval együtt fogyasztjuk, akkor értékes kalória forrás, ha sózottan, akkor segít az electrolit egyensúly visszaállításában.

Tipp: Vásárolj többféle mogyorót a piacon és készíts saját keveréket, így olcsóbban jössz ki! Egy ízletes és egészséges keverék: mézes pörkölt mogyoró és étcsokis mandula.

Hogyan csomagoljuk? Ha nagyon nagy melegben túrázunk, csomagoljuk kis dobozba, különösen, ha csokoládés változatot választottunk. Tegyük a pakkot a hátizsák belsejébe.

Kesudió

A tanulmányok szerint rengeteg magnéziumot és K vitamint tartalmaz. Chilivel és sajttal ízesítve kiváló.

Pisztácia

Sok luteint és potáziumot tartalmaz.

Mandula

A number 1 szerintünk. Tartalmaz rengeteg kalciumot és E vitamint.

Brazil mogyoró

Magyarországon kevésbé ismert, de nagyon nagyon finom! Rengeteg szelént tartalmaz, ez akutatások szerint a prosztatatrák megelőzésében fontos szerepet játszik.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.