Duplasajtos sós keksz

diy
PUBLIKÁLÁS: 2017. március 17. 14:02
A kekszről mindenkinek az édesség jut az eszébe. Ha neked is, akkor itt az idő, hogy megismerkedj a duplasajtos sós változattal.

A kekszről mindenkinek az édesség jut az eszébe. Ha neked is, akkor itt az idő, hogy megismerkedj a duplasajtos sós változattal.

Nálunk igazából mindegy, hogy sós vagy édes, a formája a lényeg, vagyis, hogy apró, kézre áll, egy falatra be lehet kapni: nekem ez azért jó, mert a tányérkoszolást a minimálisra csökkenti, az uzsonnás dobozokban tömegben is nagyszerűen elférnek, a gyerekeknek pedig azért, mert menet közben is be lehet kapni egyet-egyet, nem kell az asztalhoz ülni az elfogyasztásukhoz, ami ugye nem szobanövény típusú egyedeknél igen meghatározószempont.

Duplasajtos sós keksz

Szerző:momwithfive
Egyszerű sós ropogtatnivaló
Hozzávalók
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg felkockázott hideg vaj
  • 5 dkg reszelt cheddar sajt
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 1 kávéskanál só
  • 1+1 tojás
Elkészítés
  1. Az összes hozzávalót (a tésztába csak egy tojás kell) gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze vagy robotgép segítségével állítsuk össze.
  2. A nyers tésztát fél-egy órára együk a hűtőbe.
  3. Lisztezett felületen 5 mm vastagságúra nyújtsuk ki a tésztát és vágjunk belőle kisebb négyzeteket vagy köröket.
  4. A maradék egy tojást verjük fel és kenjük meg vele a kekszek tetejét.
  5. Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra.
  6. Tegyük a kekszeket sütőpapírral bélelt sütőlemezre és 15 perc alatt süssük készre őket.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.