Köztudott, hogy rengeteg virágot használnak fel az ételek dekorálásához, a természetgyógyászatban vagy az orvostudományban - az azonban már nem mindenki számára egyértelmű, melyiknek a szirma ehető.
A Superstar Magazine 20 olyan virágot gyűjtött össze, amelyek szirmai természetes színt és finom ízt adnak ételeinknek.
Bár sokféle lehetőség közül választhatunk - egyesek például virágszirmokból készítenek házi fagylaltot, vagy a snidling virágával teszik pikánsabbá a pizzát - kellő körültekintéssel kell csipegetni a természet szépségeit. Először mindig bizonyosodjunk meg arról, milyen fajtával állunk szemben, és ügyeljünk arra, hogy a lentebb felsorolt esetekben csak a szirmokat fogyasszuk el. Ne feledjétek: a vadon nőtt virágok a legegészségesebbek, hiszen őket valószínűleg semmilyen kémiai szerrel nem kezelték.
Kardvirág
Bár nehéz elhinni, de a kardvirág íze leginkább a salátához hasonlítható, így általában különféle köretekhez szokták tálalni.
12. Hibiszkusz A hibiszkusz virága olyan, mintha áfonyát ennénk - a gyümölcssaláták egyik elengedhetetlen alapanyaga.
13. Jázmin
Édességek, valamint kagylók és rákfélék zamatát erősíti fel ez a csodás virág.
14. Levendula Pikáns és édes ételekhez egyaránt ajánlott - különösen ajánljuk a levendulacukrot kekszekhez, lekvárokhoz vagy zöldséges, fűszeres fogásokhoz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.