Diétás tésztafinomság

tészta
PUBLIKÁLÁS: 2017. január 27. 14:02
Ha unjuk a sima főttészta ezer variánsát,jó alternatívát jelentenek a menthetetlenül fellépő pasta iránti vágy esetén a tésztasaláták.

Ha unjuk a sima főttészta ezer variánsát,jó alternatívát jelentenek a menthetetlenül fellépő pasta iránti vágy esetén a tésztasaláták.

Hasonló okokból dobtam ma össze ezt a citromtól különösen frissítő ízű változatot. Ez most egy extra light-os, vega verzió lett.

  • 250 gfusilli tészta
  • 15 dkgszárított paradicsom(napon szárított)
  • 15 dbfekete olajbogyó
  • 1 közepes dbkígyóuborka
  • 1 dbcitrom
  • 2 ekolívaolaj(extra szűz)
  • A tésztát kifőzzük.

Miközben a tészta készül, összevágjuk az alapanyagokat: a szárított paradicsomot vékony csíkokra, a meghámozott uborkát julienn-re, az olajbogyót karikákra. Egy nagy tálba tesszük a leszűrt tésztát, hozzáadjuk az előkészített hozzávalókat, megspricceljük olívaolajjal és ráfacsarjuk a citrom levét. Alaposan összeforgatjuk az egészet és mehet is a hűtőbe. Tálalás előtt egy kis extra citrommal locsoljuk meg, az intenzívebb ízhatás kedvéért.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.