A legfinomabb illatú ital a rózsavíz, amit könnyen elkészíthetünk a saját konyhánkban is.
A rózsavíz nem csak a kozmetikumok, de asütemények, italok kellemes hozzávalójalehet. A neve alapján nem nehéz kitalálni, melyik virág szirmai szükségesek elkészítéséhez. A bioboltokban könnyen beszerezhető, de emellett saját otthonunkban is egyszerűen készíthető el a különleges nedű.
Mire jó arózsavíz?
Citrom és cukor hozzáadásávalrózsa limonádé készíthető, ami hűtve fogyasztva kellemesen üdítő a nyári melegben.Bőrnyugtató, hidratáló hatásánakköszönhetően afürdővízbe, vagy a házilag készített krémekbe szintén felhasználható. Emellett a pudingok, sütemények hozzávalójaként igazán kellemes, különleges ízvilág nyerhető a rózsavíz adagolásával.
Elkészítése
Fontos, hogy a főzethez kizárólag vegyszermenetes rózsák szirmait használjuk fel, mivel a forralás után a káros anyagok is kioldódnak, melyek a használat során egészségünkre ártalmasakká válhatnak. Arózsavíz elkészítéséhez a virág szirmaira van szükség. Miután hideg vízzel alaposan átöblítettük, feltesszük forralni. Ehhez éppen annyi vizet öntsünk a szirmokra, hogy fedve legyen valamennyi. Miután felforrt, várjuk meg, hogy kihűljön a főzet. Ezt követően a hozzáadott anyagoktól függően eltérően használható fel a rózsavíz.
Házi patika
Azok, akik nem szívesen kúrálják magukat gyógyszerekkel, ehelyett a természetes gyógymódokat részesítik előnyben, talán tudják, hogy a rózsaszirom csersavtartalmának köszönhetőenmegfelelő gyógyír mandulagyulladásra és bélhurutra egyaránt.Tehát, ha van a kertben néhány szál rózsa, ajánlott rózsavizet készíteni és kihasználni kellemes tulajdonságait.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.