Aranybarna diós bejgli, gőzölgő karácsonyi kalács, roppanó csokis keksz - a legjobb vendégvárók az ünnepekre.
Hozzávalók
Elkészítés
A lisztet egy tálba öntjük, és öklünkkel a közepébe mélyedést nyomunk.
A mélyedésbe morzsoljuk az élesztőt, kevés langyos tejjel elkeverjük, és megvárjuk, míg felfut. A többi összetevőt a liszthez öntjük, és mindezt jól megdagasztjuk.
Konyharuhával letakarjuk, és megvárjuk, míg megkel.
A megkelt tésztából vastag hurkát sodrunk, kivajazott tepsire helyezzük, és letakarjuk. (Németország egyes helyein a stollen közepébe marcipánrudat tesznek. Ehhez használhatunk biomarcipánt.)
Miután megkelt tojássárgájával megkenegetjük, és előmelegített sütőben 180°C-on, 50-60 percig sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy átsült-e. Rácsra teszzük kihűlni.
Főzzünk egészséges karácsonyi ételeket!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.