Gyors és finom hagymaleves

hagymaleves
PUBLIKÁLÁS: 2016. december 11. 13:02
Néha csak egy egyszerű, gyorsan elkészíthető meleg levesre vágyunk. Ilyen a következő hagymaleves recept is. Mindössze 20 perc, és kész a finomság.

Néha csak egy egyszerű, gyorsan elkészíthető meleg levesre vágyunk. Ilyen a következő hagymaleves recept is. Mindössze 20 perc, és kész a finomság.

Hozzávalók

  • 4-5 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db újhagyma
  • 1 db zöldségleves kocka (sómentes)
  • olívaolaj(extra szűz)
  • só (természetes, nem finomított)
  • bors

hagmaleves

Elkészítés

  • 1. megtisztítjuk és felkockázzuk a vöröshagymát, felaprítjuk a fokhagymát és felkarikázzuk az újhagymát
  • 2. lábosban 1-2 evőkanálnyi olajat hevítünk és rátesszük a vöröshagymát, a fokhagymát és az újhagyma fehér részeit
  • 3. üvegesre pirítjuk, majd felöntjük annyi (tisztított) vízzel, hogy bővel ellepje
  • 4. sóval, borssal és leves kockával ízesítjük
  • 5. ha megfőtt a hagyma botmixerrel besűrítjük (nem turmixoljuk krémlevessé, hanem addig, amíg kissé besűrűsödik)
  • 6. beletesszük az újhagyma zöld részeit és pár percig összefőzzük
  • 7. pirított kenyérrel, kenyérkockával és reszelt sajttal tálaljuk

Praktikák

  • - ha vegyes hagymából (vörös, fehér, mogyoró, póré, stb.) készítjük még finomabb
  • - ügyeljünk arra, hogy a zöld részeket (póré, új, stb.) mixelés után tegyük bele, mivel megszínezné a levest
  • - lehet tálalni kenyérre olvasztott reszelt sajttal, kibelezett és sütőben szikkasztott kenyér cipóban
  • - készíthető krémleves is belőle a turmixolás mértékétől függően
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.