Néha csak egy egyszerű, gyorsan elkészíthető meleg levesre vágyunk. Ilyen a következő hagymaleves recept is. Mindössze 20 perc, és kész a finomság.
Hozzávalók
- 4-5 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db újhagyma
- 1 db zöldségleves kocka (sómentes)
- olívaolaj(extra szűz)
- só (természetes, nem finomított)
- bors

Elkészítés
- 1. megtisztítjuk és felkockázzuk a vöröshagymát, felaprítjuk a fokhagymát és felkarikázzuk az újhagymát
- 2. lábosban 1-2 evőkanálnyi olajat hevítünk és rátesszük a vöröshagymát, a fokhagymát és az újhagyma fehér részeit
- 3. üvegesre pirítjuk, majd felöntjük annyi (tisztított) vízzel, hogy bővel ellepje
- 4. sóval, borssal és leves kockával ízesítjük
- 5. ha megfőtt a hagyma botmixerrel besűrítjük (nem turmixoljuk krémlevessé, hanem addig, amíg kissé besűrűsödik)
- 6. beletesszük az újhagyma zöld részeit és pár percig összefőzzük
- 7. pirított kenyérrel, kenyérkockával és reszelt sajttal tálaljuk
Praktikák
- - ha vegyes hagymából (vörös, fehér, mogyoró, póré, stb.) készítjük még finomabb
- - ügyeljünk arra, hogy a zöld részeket (póré, új, stb.) mixelés után tegyük bele, mivel megszínezné a levest
- - lehet tálalni kenyérre olvasztott reszelt sajttal, kibelezett és sütőben szikkasztott kenyér cipóban
- - készíthető krémleves is belőle a turmixolás mértékétől függően