Finom szőlős pite recept

szőlő
PUBLIKÁLÁS: 2016. november 05. 15:03
Nincs ősz szőlő nélkül! Nincs bizony és szerencsére nemcsak magában fogyaszthatjuk e sokféle ízben előforduló gyümölcsöt, hanem ízletes pite is készülhet vele.

Nincs ősz szőlő nélkül! Nincs bizony és szerencsére nemcsak magában fogyaszthatjuk e sokféle ízben előforduló gyümölcsöt, hanem ízletes pite is készülhet vele.

Túrós-tejfölös szőlős pite

Előkészítési idő:
Főzési, sütési idő:
Összes idő:
Mennyiség:12
Hozzávalók
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 150 ml tejföl
  • 10 dkg morzsalékosabb túró
  • 3 egész tojás
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 30 ml tej
  • 2 csipet fahéj
  • 3 marék nagyszemű felezve
Elkészítés
  1. Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálban.
  2. Üssük a közepébe a három tojást. Keverjük össze alaposan.
  3. Két részletben adjuk hozzá a tejfölt és a túrót, közben folyamatosan keverjük tovább.
  4. Apránként adjuk hozzá a tejet és keverjük addig, amíg sima nem lesz a nyers tésztánk.
  5. Készítsünk elő egy nagyobb piteformát és vajazzuk ki.
  6. Öntsük a tésztát a formába.
  7. Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra.
  8. Mossuk meg a szőlőszemeket és vágjuk félbe őket, szedjük ki belőlük a magokat.
  9. Rendezzük el szépen körbe a tésztán a szőlőszemeket.
  10. Süssük a pitét 25-30 percig vagy addig, amíg szép aranybarna színt nem kap a süteményünk.
szolos-pite
Megjegyzés
Nagyszemű szőlőt válasszunk a süteményhez, hogy a magokat könnyen eltávolíthassuk vagy magnélküli szőlővel süssük meg. Ha belenyomkodjuk a még nyers tésztába a szemeket, akkor sülés közben eltűnnek, ha csak a tetejére tesszük, akkor nem süllyednek olyan mélyre... ízlés dolga.
Tipp
  • nekem ezekkel a süteményekkel mindig van egy kis hiányérzetem, ezért is örültem meg a Jamie Magazin októberi számának, aholegy szedres változtat szerepelt, amelyhez clotted creamet kínált a pucér szakács. Ez a finomság, amelyet végtelenül egyszerű elkészíteni, hihetetlenül megemeli az egyszerű piskóták, piték élvezeti értékét. Lássuk hogyan készül!
Hozzávalók
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 4-5 evőkanál cukor
  • 2 csepp vaníliaaroma
  • fél citrom reszelt héja
Elkészítés
  • adjuk az összes hozzávalót egy tálba és kézi robotgéppel verjük fel
  • a végeredmény egy jól kenhető, kicsit sűrű krém
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.