Egészséges finomság: cukkinis muffin

cukkini
PUBLIKÁLÁS: 2016. november 13. 15:03
Néha megéri különlegesízpárosításokkal kísérletezni a konyhában: a cukkinis-áfonyás muffin biztosan nem lesz senki ellenére.

Néha megéri különlegesízpárosításokkal kísérletezni a konyhában: a cukkinis-áfonyás muffin biztosan nem lesz senki ellenére.

Cukkinis -áfonyás muffin - Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • ½ kiskanál sütőpor
  • ½ kiskanál szódabikarbóna
  • ½ kiskanál fahéj
  • ½ kiskanál só
  • 2 egész tojás
  • 1 dl olaj
  • 20 dkg cukor
  • ½ kiskanál vaníliaaroma
  • 2 kisebb cukkini(körülbelül 25 dkg)
  • 20 dkg friss vagy fagyasztott áfonya (vagy más bogyós gyümölcs: szeder, ribizli esetleg erdei gyümölcs vegyesen)
Elkészítés
  1. Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.
  2. Tisztítsuk meg a cukkinit és reszeljük le finom lukú reszelőn.
  3. Papírtörlőre téve itassuk le a nedvességet róla, majd tegyük félre.
  4. Egy edénybe keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat és a sót.
  5. Egy másik tálba pedig tegyük a cukrot, tojást, olajat, vaníliaaromát. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a reszelt cukkinit.
  6. Elegyítsük a két tál tartalmát, adjuk hozzá a gyümölcsöt és óvatosan keverjük meg.
  7. Adagoljuk papírkapszlival bélelt muffinformába a nyers tésztát, majd körülbelül 25 perc alatt, amíg aranybarna nem lesz (vagy a beleszúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta) süssük készre a muffinokat.

cukkinis muffin

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.