Annak ellenére, hogy a legtöbb teafajta egy bögre forró vízbe áztatva már fogyasztható is, a legfinomabb teatípusokat mégis alacsony hőmérsékleten a legjobb meginni. Például a zöld vagy fehér tea sokkal ízletesebb és aromásabb, ha kevésbé forró vízbe áztatjuk.
A következő áztatási idők csak hozzávetőlegesek, legjobb kitapasztalni, és saját ízlésünkhöz igazítani őket:
Fekete tea
Afekete teaa legerősebb a teafélék közül.Forrásbanlevő vízbe általában4-6 percetáztassuk.
Oolong tea
Mint ahogy az sejthető, azoolong teaa fekete és a zöld tea között helyezkedik el. A legjobb hőmérséklet a 88 °C. Az oolong teát 5-10 percig, sokkal hosszabb ideig kell áztatni, mint afekete teát.
Zöld tea
Azöld teávalsokkal óvatosabbaknak kell lennünk. A víz hőmérséklete 65-70 °C közötti kell legyen és csak 2-4 percig áztassuk.
Fehér tea
Afehér teaegy másik olyan ízletestea, amivel óvatosan kell bánni. A víz kicsit melegebb lehet mint a zöld teánál, 80 °C, de áztassuk tovább legalább 4-6 percig.
Rooibos tea
ARooibos teaegy Dél-Afrikából származóvörös gyógytea, nagyon erős, ezért teljesen forrásban lévő vízbe áztassuk, csak úgy mint a fekete teát.
A legtöbb gyógytea
A gyógynövényekből készült teák esetében nincs pontos áztatási vagy hőmérsékleti útmutató. A legtöbb gyógynövényfélét forró vízben körülbelül 5 percig áztathatjuk. Próbálkozzunk, és néhány csésze után el fogjuk találni atökéletes hőmérsékletet.
Ha nincs kéznél hőmérő, abuborékokbólis megállapíthatjuk a víz hőmérsékletét. Ha kicsi buborékok úszkálnak a víz tetején, a hőmérséklet 65-70 °C-os. Abban az esetben pedig, ha buboréksorok jönnek fel a kanna aljáról, a hőmérséklet kb. 82-88 °C-os. Ezután már teljesen felfő a víz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.