Így készítsük elő a paradicsomot szószokhoz

paradicsom
PUBLIKÁLÁS: 2016. augusztus 15. 15:01
Utasítások:
Egyes ételreceptek a meghámozott és a mag nélküli paradicsom használatát írják elő. De hogyan is járjunk el? Kövesd az alábbi egyszerű lépéseket, amelyek nagy segítségedre lesznek, ha legközelebb paradicsomos ételt készítesz.

Amire szükség van a paradicsom megtisztításához:

  • víz, edény, konyhakés, lábos

paradicsomleves_bazsalikom

Utasítások:

1. Tölts meg egy edényt vízzel kb. ¾ - ig és tedd fel forrni.

2. A forró vízbe tedd bele a paradicsomot és hagyd benne 1 percig.

3. Vedd ki a vízből a paradicsomot és hagyd kihűlni, amíg kézzel is meg tudod fogni.

4. Egy kés hegyével lyukaszd ki a héját és óvatosan hámozd le, de akár könnyedén le is húzható.

5. A meghámozott paradicsomot vágd kettőbe.

6. A fél paradicsomot fogd a kezedbe és tartsd egy kisebb edény fölé.

7. Óvatosan szorítsd meg a gyümölcsöt, hogy magvai belecsurogjanak az edénybe. Dobd el őket.

8. Használd fel a paradicsomota receptben előírtak szerint.

Tanácsok és figyelmeztetések:

  • Egyesek egy x alakú bevágást végeznek a héjon, mielőtt a paradicsomot forró vízbe helyeznék. A vágás körül a héj enyhén leválik, így könnyebb, ha innen kezded a hámozást
  • Ha nem sikerült jól meghámoznod a paradicsomot, tedd vissza 30 mp-re a forró vízbe.
  • A hámozatlan paradicsomnak főzés közben leválik a héja és az ételben marad. Ugyanez a helyzet a magok esetében is. Sok ételben a paradicsommag nem zavaró, azonban a paradicsomhéj étkezés közben bosszantó lehet.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.