Zöld-fehér pizza – egészséges és még a piros sem hiányzik róla!

egészség
PUBLIKÁLÁS: 2016. július 03. 15:03
Volna kedvünk egy ízletes, egészséges pizzához? A pesto és marinara szószok házi készítése helyett vásároljunk bolti terméket és a vacsoránk valóban 30 perc alatt kész lesz…

Volna kedvünk egy ízletes, egészséges pizzához? A pesto és marinara szószok házi készítése helyett vásároljunk bolti terméket és a vacsoránk valóban 30 perc alatt kész lesz…

Gyors, kiváló grillezett vacsorára vágyunk? Legyen az egy tökéletes pizza, melyhez a szószt ezúttal a boltból szerezzük be és nem házi készítésű. Időt takarítunk meg vele.

Hogyan készül a házi zöld-fehér pizza?

Hozzávalók:

  • 2 csészényi friss bazsalikom
  • 0,25 csésze fenyőmag
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,75 csészényi lereszelt parmezán sajt
  • 0,33 csésze extra szűz olíva olaj
  • 2 teáskanál extra szűz olíva olaj
  • 453 gramm nyári tök
  • 0,50 csészényi félzsíros ricotta sajt
  • 1 Chile-i jalapeno paprika.

Készítsük elő a kinti grillt a sütéshez. A tűz legyen közepes erősségű. Tegyük bele egy élelmiszer-feldolgozóba a bazsalikomot, fenyőmagot, citromlét, fokhagymát, ½ csésze parmezánt, 1/3 csésze olajat, 1 evőkanálnyi vizet és ½ teáskanál sót – vegyítsük jól össze a géppel, majd rakjuk egy közepes tálba és hagyjuk állni.

zöld fehér pizza

Egy nagyobb tálba dobjuk bele a tököt a megmaradt 2 teáskanálnyi olajjal és ¼ teáskanálnyi sóval, keverjük össze. Grillezzük 6-8 percig, míg meg nem puhul és a sütés jelei meg nem mutatkoznak. Egyszer fordítsuk csak meg közben. Ha kész, tegyük ki egy tálba – a grillt pedig csökkentsük vissza közepes erősségűre.

Gyúrjuk meg és nyújtsuk ki a tészta cipókat olyan vékonyra, amennyire csak lehet – majd tegyük a tészta darabokat is a grillre! Fedél nélkül, 2-4 percig süssük, amíg nem láthatóak rajta a grillezés jelei vagy nem puffad meg.

Fordítsuk meg – majd gyorsan dolgozva, tegyük rá a tésztára a pesto-t, a nyári tököt, a ricottát, a jalapenót. Fedjük le és grillezzük további 2-4 percig, vagy amíg a sajt olvadni nem kezd. A tészta kérge piruljon meg. Spatulával és fogóval vegyük le a pizzát a rácsról, tegyük tányérra vagy vágódeszkára. A maradék parmezán sajttal szórjuk meg a végeredményt! Jó étvágyat hozzá!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.