1 kg egrest felteszünk főni 2,5 dl vízzel, 5-10 percig kis lángon rotyogtassuk, amíg a gyümölcs meg nem puhul. Nyomjuk át szitán, hogy a magoktól és a héjtól megszabaduljunk, majd adjunk hozzá 250 g cukrot és habverővel keverjük össze. (ha nem túl édes, adhatunk még hozzá cukrot, a jeges nyalánkságnál nem árt!) A gyümölcspürét fagyasszuk le lapos edényben, hogy később könnyebben összetörhessük villával. (Érdemes tálalás előtt 20 perccel kivenni a mélyhűtőből.)
Tálalás: Kaparjuk kristályosra a fagyott pürét, majd csorgassunk rá tejszínt.
Savanykás gyümölcsökből kiváló: málna, egres, szilva, rebarbara.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.