Dupla íz: kókuszos-lime-os csirke – hóborsóval!

lime
PUBLIKÁLÁS: 2016. július 07. 13:00
Duplázzuk meg az ízt, csökkentsük a munkánkat – csupán azzal, hogy ugyanazt a savanykás kombinációt használjuk a kókuszos-lime-os csirkéhez és a salátaöntethez! Római salátával, káposztával és hóborsóval ideális összhangot alkotnak!

Duplázzuk meg az ízt, csökkentsük a munkánkat – csupán azzal, hogy ugyanazt a savanykás kombinációt használjuk a kókuszos-lime-os csirkéhez és a salátaöntethez! Római salátával, káposztával és hóborsóval ideális összhangot alkotnak!

Gyors és különlegescsirke recept

Készítsünk el egy pompás receptet, amelyben a csirke páratlan ízesítéséhez ugyanazt alkalmazzuk, mint a salátaöntet kivitelezéséhez.

A kókuszos-lime-os csirke hóborsóval és salátával egyike azoknak a finomságoknak, melyeknél ez megoldható, sőt, csodálatos ízvilággal jutalmazzuk meg magunkat. Lássuk, hogyan készíthetjük el!

Kókuszos-lime-os csirke

Hozzávalók: 1 csésze kókusztej (sovány), ¼ csésze lime lé, 2 evőkanál barna cukor, ½ teáskanál só, kb. 225 gramm csirke, 4 csésze felaprított római saláta, 1 csésze felaprított vörös káposzta, 1 csésze hóborsó, szeletelve, 3 evőkanál aprított, friss koriander, 2 evőkanál darált vöröshagyma.

kókuszoslimeos csirke

Elkészítése:

A kókuszos-lime-os csirke elkészítéséhez először melegítsük elő a sütőt.

Keverjük össze a kókusztejet, a lime lét, cukrot és sót egy üveg sütőedényben. Az öntetből ¼ csészényit öntsünk át egy nagyobb tálba és hagyjuk állni. Helyezzük a csirkét a sütőedénybe, s főzzük, míg át nem fő – kb. 20 percig.

Ezalatt adjuk a saláta, káposzta, hóborsó, koriander és hagyma keverékét az öntethez és keverjük jól össze. Osszuk el két tálba a mennyiséget.

A csirkét ezután tegyük egy vágódeszkára és vágjuk fel, majd rendezzük el a tálon úgy, hogy a saláta legyen alul, ezek pedig felül. Szitáljunk 1 evőkanálnyit a kókuszos főző folyadékból a salátára.

A maradék kókusztejet lehűthetjük, több mint 4 napra, de akár fagyaszthatjuk is - 2 hónapig eláll. Használhatjuk extra kókusz-lime öntet készítéséhez, friss zöldségekre, gyümölcsökre, vagy rizs főzéséhez. Akár ananász-kókusz frappé is lehet belőle.

Előtte természetesen jó étvágyat a kókuszos-lime-os csirke elfogyasztásához!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.