Húsvéti kocsonya recept cukorbetegeknek

kocsonya
PUBLIKÁLÁS: 2016. március 23. 12:50
Egy cukorbetegeknek készült ételnél az is nagyon fontos szempont, hogy az ünnepi lakoma egészséges legyen, és megfelelő szénhidrát-tartalommal rendelkezzen – ez pedig a hagyományos, nehéz, laktató húsvéti receptekről nem mondható el. A Tudomány Kiadó, a Diabetes Magazin és a diabetes.hu kiadója sietett a segítségünkre, és megosztott velünk egy könnyű, finom receptet, amit a Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesület vezetője, Buzás Sándorné küldött cukorbeteg társainak.
Húsvétkor minden családban nagy a készülődés, mindenki szeretne igazán különleges fogást letenni az ünnepi asztalra. Ahol cukorbeteg van a családban, ott a háziasszony dolga nem is olyan egyszerű.

Húsvéti kocsonya – Buzás Sándorné receptje

Egy cukorbetegeknek készült ételnél az is nagyon fontos szempont, hogy az ünnepi lakoma egészséges legyen, és megfelelő szénhidrát-tartalommal rendelkezzen – ez pedig a hagyományos, nehéz, laktató húsvéti receptekről nem mondható el. A Tudomány Kiadó, a Diabetes Magazin és a diabetes.hu kiadója sietett a segítségünkre, és megosztott velünk egy könnyű, finom receptet, amit a Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesület vezetője, Buzás Sándorné küldött cukorbeteg társainak.

1 adag húsvéti kocsonya tápanyagtartalma: Energia: 268 kcal Fehérje: 20 g Zsír: 18 g Szénhidrát: 6 g Hozzávalók (4 adag): 8 szelet füstölt tarja 10 dkg zöldborsó 5 dkg karikára vágott répa 4 db főtt kemény tojás 10-15 szem fekete bors 32 gerezd fokhagyma 2 dkg zselatin ételízesítő A füstölt tarját a borssal és annyi vízzel, hogy ellepje, puhára főzzük, és a levében hagyjuk kihűlni. A főzési idő a hústól függően 30-50 perc. Eközben a borsót és a felkockázott répát az ételízesítővel és a fokhagymával fél liter vízben puhára főzzük. A zöldségeket leszűrjük, a kihűlt húst kivesszük a főzőléből. A zöldségek főzőlevét a hús főzőlevével 1,5 literre kiegészítjük és leszűrjük. A zselatint állandó keverés mellett hozzáadjuk a léhez, majd nem túl erős lángon csaknem forrásig hevítjük. A húsra, a tojásraés a zöldségekre rászedjük a levet, és lehűtjük. húsvéti kocsonya Reméljük, kedvük támadt kipróbálni ezt az újragondolt kocsonya receptet! A Tudomány Kiadó Receptsarok 3.című kiadványában további karcsúsító fogásokat találhatnak, a „Kedvenc receptem” pályázat legjobbjait. A pályázatra érkező recepteket dietetikusok válogatták és ellenőrizték, és természetesen a szerkesztők a szénhidrát, a zsír és a fehérje mennyiségét is feltüntették. A 113 receptből álló, 40 színes fotóval gazdagított gyűjteményből könnyen összerakható egy folyamatosan követhető, élvezetes cukorbeteg diéta. A kiadványt természetesen nem csak cukorbetegek, hanem az egészséges táplálkozás hívei és a karcsúsodni vágyók is sikerrel forgathatják, hiszen a receptgyűjteményből változatos ételsorokat lehet összeállítani, a levesektől a könnyű főételeken át egészen a kímélő desszertekig.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.