Süssünk belőle isteni – számtalan ízvariációban készíthető– kekszet!
Amikor Férj az iskolai év kezdetén azzal az ötlettel állt elő, hogy próbáljuk ki azabpelyhet, mint egy lehetséges változatot reggelire, nos, én elég furcsa tekintettel néztem rá.
– Kóstoltálte már zabpelyhet? – kérdeztem tőle.
– Nem, de a kedvenc receptes oldalamon (sic!) azt írják, hogy finom – válaszolta.
– És látni láttál már? – érdeklődtem tovább.
– Nem emlékszem, hogy valaha is bemutattak volna minket egymásnak – mondta.
Na, itt volt a bibi. Én már láttam és kóstoltam is. Nem lettünk barátok… akkor. Mert azóta már tudom, hogyan lehet igazán ízletessé tenni ezt az amúgy igen értékes, vitaminokban gazdag, de önmagában teljesen jellegtelen és íztelen gabonafélét.
De az előzmények nem voltak bíztatóak. Rengeteg receptet átböngésztem, tepsiszámra sütöttem a jobbnál jobbnak mondott változatokat, de valahogy egyik sem volt az igazi, illetve a gyerekek két nap után már nem akarták megenni, annyira jellegtelenek voltak a felturbózásukra belepakolt finomságok ellenére is a kisütött kekszek.
Már épp feladni készültem a házi konyha megreformálására indított projektemet, amikor elém került egy sajtpapírra lefirkantott változat.A pontos eredetet sajnos nem tudtam megállapítani, kinek is kellene megköszönnöm, hogy átsegített a válságon, de a végeredmény tekintetében ez talán nem is olyan fontos.
Egészséges zabkeksz alaprecept
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.