Elvarázsolt pulykamell mandulával

blog
PUBLIKÁLÁS: 2016. január 26. 14:50
Ennek a pulykás ételnek a hús megdarálása képezi az alapját. A mandulás masszát egy formába kell tölteni és így megsütni!

Ennek a pulykás ételnek a hús megdarálása képezi az alapját. A mandulás masszát egy formába kell tölteni és így megsütni!

Hozzávalók 8 személyre

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 20 dkg mandula darálva
  • 2 tojás
  • 1 zsemle
  • 1 dl tej
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • só, őrölt bors

Elkészítés:

A pulykamellfilét finomra daráljuk. Hozzáadjuk a két tojást, a tejjel előzőleg leforrázott zsömlét elmorzsolva, az apróra vágott hagymát. Sóval, borssal ízesítjük és a daráit mandula felével együtt, jól összedolgozzuk. Egy őzgerincformát vajjal vastagon bekenünk, a maradék mandulával beszórjuk és a húsos masszát, belesimítjuk.

pulykamell

Fóliával letakarva előmelegített sütőbe tesszük és 220°C-on 35-40 perc alatt pirosra sütjük. A sütőből kivéve kissé lehűtjük, majd hűtőbe téve megdermesztjük. A formából kiborítva, fölszeletelve, gyümölcsök társaságában kínáljuk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.