Készítsünk madárkalácsot az etetőbe!

természetesen
PUBLIKÁLÁS: 2015. december 04. 15:06
Ha szeretnénk saját kezűleg készített finomsággal meglepni a környékbeli madarakat, amely elegendő energiát ad nekik, hogy átvészeljék a nagy téli hideget, egyszerűen készíthetünk madárkalácsot számukra.
Bár magvakat, cinkegolyót a gazdaboltokban is kaphatunk, nagyobb élmény, ha saját magunk készítjük el a madarak ebédjét – a tevékenységből akár egy vidám családi program is kerekedhet, amelynek megkoronázásaképp együtt figyelhetjük az ablakunk alatt összegyűlt lakmározó madárseregletet.madárkalácsA hozzávalók A madárkalácshoz csak marhafaggyúra és magvakra van szükségünk. Előbbit bármelyik hentesnél beszerezhetjük. Célravezető, ha előre szólunk, hogy szükségünk lenne a faggyúra, mert a húsról levágva rendszerint kidobják – a felhasználás szempontjából ugyanis hulladéknak számít. A legjobb, ha sózatlan, nem pirított magokat választunk, például napraforgót, diót, mogyorót, kölest, mákot. Az elkészítésMi sem egyszerűbb: olvasszuk fel a faggyút, töltsük műanyag poharakba vagy akár üres tejfölös-, joghurtos pohárba, muffinformába és szórjuk bele a magvakat. Tücsökkel, lisztbogárlárvával is megbolondíthatjuk a madárcsemegét. Még ekkor érdemes erősebb madzagot helyeznünk a keverékbe, melynél fogva később felakaszthatjuk. Ezután már csak meg kell várnunk, míg megdermed a „kalács”. Nincs más hátra: a kész eleséget a tartóból kivéve lógassuk fel a kertben, és gyönyörködjünk a falatozó, csivitelő madarakban!
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.