Kezdem magam konyhatündérnek érezni – na, nem mintha vágynék erre a titulusra – mertnemrégiben arra vetemedtem, hogy a házi kenyér sütése mellett kipróbáljam magam a kiflisütés tudományágban is, mivela gyerekeim azzal kezdtek cukkolni, hogy nem merek kilépni a komfortzónámból, amióta megtanultam kenyeret sütni és a kiflisütés amúgy is a profik kiváltága. Na, ezt nem hagyhattam annyiban és nekiálltam kísérletezni.
Nem szégyellem bevallani, hogy az első kiflis kör után valóban azt éreztem: ez nekem nem fog menni, mert bár rengeteg félekiflit sikerült sütnöm (laposat és hosszút, keletlent és sületlent, keményet és ehetetlent), de ezek nagyon messze voltak a tökéletestől. Mit tökéletestől! Az ehetőtől…
Életemben ennyi receptet nem nyálaztam még át, mint e kihívás során – mert az volt, el kell ismernem -, mert ez azért, az meg amazért nem tetszett, a harmadik leírva tökéletesnek tűnt, megcsinálva, nos, inkább hagyjuk. Nem tudom, hogy bennem volt-e a hiba, vagy az alapanyagok hibádztak, mindenesetre hosszú időbe tellett a következő recept felkutatása és személyre szabása.
Házi kifli frissen, ropogósan
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.